Dakar nieuws: 'Transoriental alternatief Dakar'AMSTERDAM -  De organisatie van de rallyraid Transoriental probeert teleurgestelde Dakardeelnemers over te halen aan de rallyraid van St. Petersburg naar Peking mee te doen. Het evenement met een lengte van 10.000 kilometer voert door Rusland, Kazakstan en China en wordt van 12 tot en met 28 juni als alternatief voor de afgelaste Dakar-rally aangeboden. Voor alsnog is de reactie onder de Nederlanders zowel belangstellend als afwachtend.Truckbestuurder Hans Bekx krijgt morgen in zijn woonplaats Mariaheide afgevaardigden van de Transoriental op bezoek, onder wie Anne-Marie Gérandi die ook al in haar tijd bij Le Dakar intermediair van deelnemers was. Hij hoopt meer informatie over de aard van de rally, het terrein en voorzieningen te vernemen.

Jan de Rooy staat nog niet te trappelen, maar wacht een bijeenkomst af die begin februari in ons land plaatsheeft. „Pas daarna ga ik nadenken of we wel of niet meedoen. Ik hoor van alle kanten dat ‘we’ naar Peking gaan, maar dan moet ik er wel meer van weten. Voorlopig is het nog een groot vraagteken”, aldus De Rooy.

Daarentegen is het MAN-team met Dakar-winnaar Hans Stacey wel serieus geinteresseerd om het fabrieksmateriaal te toetsen in de rally die is opgezet door exDakar-winnaar en –organisator René Metge. De markante Franse avonturier zegt al toezeggingen van Kamaz-trucks en de fabriekteams van Mitsubishi, Volkswagen en BMW te hebben.

In de boezem van televisiezender RTL die door het cancelen van de Dakar-rally zijn reportages in het water zag vallen, wordt eveneens nagedacht om de Transoriental te gaan uitzenden. De rally valt wel in een drukke sportperiode met EK voetbal en auto- en motorsportevenementen als Formule 1, Le Mans en de TT van Assen. Zoals motorrijder Henk Knuiman zegt: „Ik wil best heen, maar dan moet ik tegenover mijn sponsors wel kunnen zeggen dat de rally in de media en op televisie komt. Zo niet, dan heeft het geen zin. Daarvoor kost zo’n Transoriental te veel geld, hoe leuk het ook zal zijn om er aan mee te doen…..”

Bron: Telesport


  

    


  
   

  

Reageren

Naam   E-mail Mijn url
Voer onderstaande code hiernaast in:
ccef2b
Onthoud mijn gegevens!