Dakar nieuws: 'Topteams naar ’Dakar Series’ 'BOEDAPEST -  De meest belangrijke teams die aan de afgelaste Dakar-rally zouden meedoen, hebben hun medewerking verleend aan het eerste evenement dat onder de nieuwe naam ‘Dakar Series’ wordt gehouden. BMW, Mitsubishi, Volkswagen, Schlesser en KTM zegden toe aan de start te komen van de ‘Central Europe Rally’ die van 20 tot en met 26 april aanstaande in Hongarije en Roemenië zal plaatshebben.Amaury Sport Organisation zag zich genoodzaakt andere wegen in te slaan nadat de Dakar-rally moest worden afgeblazen wegens terreurdreiging. De Franse organisator maakte gisteren in Boedapest nog eens fijntjes gewaar dat die dreiging nog steeds bestaat, omdat afgelopen vrijdag in Nouakchott weer een terroristische aanslag werd gepleegd. In de Mauretanische hoofdstad was de rustdag van de laatste Dakar-rally gepland.

De ‘Dakar Series’ zouden aanvankelijk pas volgend jaar ingesteld worden, maar door de recente ontwikkelingen zijn die vervroegd ingevoerd. Deelnemers aan de afgelaste rally door Afrika krijgen voorrang om aan de rit door centraal Europa mee te doen. De rally over een afstand van 3000 kilometer, waarvan circa 1500 kilometer aan specials, begint in Boedapest en voert via keerpunt Sovata in Roemenië terug naar de finish aan het Balatonmeer.

Waar veel Nederlandse deelnemers benieuwd naar waren, bleef nog in nevelen gehuld. Dakar-baas Etienne Lavigne liet gisteren in de Hongaarse hoofdstad niets los over het alternatief voor de woestijnrally. Er is sprake van een ‘Dakar-rally’ in ZuidAmerika. Hij gaat dat pas over enkele weken wereldkundig maken.

Bron: Telesport  

    


  
   

  

Reageren

Naam   E-mail Mijn url
Voer onderstaande code hiernaast in:
8e564b
Onthoud mijn gegevens!