Dakar nieuws: 'Tim Coronel op karakter naar de finish'
Antofagasta 9 januari - Tim Coronel is na 28 uur rijden, graven en repareren eindelijk aangekomen in het bivak. Coronel begon de langste etappe uit de rally voortvarend, maar in een duinpan kwam de McRae 4x2 Buggy muurvast te staan en was het wachten op de servicetruck van Pascal de Baar. Na 4,5 uur wachten kon Tim zijn weg weer vervolgen en stond hem nog een lang tweede deel van de etappe te wachten.

Vliegen door de duinen
Het eerste gedeelte van de 600 kilometer lange special verging voorspoedig. De McRae 4x2 Buggy vloog door de duinen en Coronel passeerde ruim 20 rijdende deelnemers. Wel verloor Tim wat tijd door een inmiddels bekend koppelingsprobleem, maar het euvel was snel verholpen en Coronel kon zijn weg vervolgen.

Vast in een duinpan
Na ruim 200 kilometer op de proef kwam de Buggy muurvast te zitten en Coronel kreeg de McRae 4x2 er niet alleen uit. Na veel scheppen en proberen besloot Tim op de servicetruck van Pascal de Baar te wachten, maar die was niet dicht in de buurt. Na 4,5 uur wachten was de servicetruck gearriveerd en tegen 22.00 uur plaatselijke tijd kon Coronel zijn weg vervolgen.

Lastig navigeren in het donker
Het vervolg van de etappe bestond voor een groot deel uit het beruchte fesh-fesh en Tim heeft meerdere malen vastgestaan. De nachten in de Atacama woestijn zijn erg donker en Tim zag geen hand voor ogen. Dit maakte het navigeren erg lastig en Tim kon daardoor niet harder dan  40 kilometer per uur. Coronel besloot om door te rijden en niet te stoppen voor wat slaap en probeerde zo wat tijd goed te maken.

Op karakter
Na een lange zware nacht in de woestijn lukte het Tim dan toch om de etappe uit te rijden, al was het tijdens de laatste kilometers nog lastig om een punt in de bergen te vinden waar hij kom afdalen richting de finish. Coronel kwam om 14.00 uur plaatselijke tijd gebroken en moe over de finish en heeft de langste etappe van de rally vooral op karakter uitgereden. Het woord opgeven komt niet voor in het woordenboek van Coronel en Tim zal na een paar welverdiende uren slaap, zondag gewoon weer aan de start staan voor de achtste etappe.

Voor de starttijd van zondag, foto’s en filmpjes van de etappes en de laatste live updates kan je terecht op www.dakarchallenge.nl
  


               
  

Reageren

Naam   E-mail Mijn url
Voer onderstaande code hiernaast in:
6fe190
Onthoud mijn gegevens!