Dakar nieuws: 'Techwork/Eurotech Racing gaat Dakar avontuur aan!'Na vele successen in de autosport in Nederland en België gaat Techwork/Eurotech Racing de volgende stap zetten op de sportieve succesladder. Wim Noorman, Toon van de Haterd en Marc van den Berg zetten hun tanden in het grote raceavontuur van de Dakar Rally.

,,Onze ambitie is enorm'', vertelt Wim Noorman vol trots. ,,We willen in 2008 veel leren en ervaring opdoen. Om de twee opeenvolgende jaren voor de titel in het truckers-klassement te gaan.'' 

Om zijn ambitie kracht bij te zetten, heeft Noorman de MAN 4x4 truck FIA homologatie T4 4044 gekocht waarmee Geert Verhoeven reeds drie keer de Dakar Rally heeft gereden én gefinisht. ,,Deze truck heeft dus al bewezen de zware wedstrijd door de woestijn aan te kunnen. Dat is belangrijk, omdat de komende rally - die in januari 2008 wordt verreden - nog langer en zwaarder is dan in voorgaande jaren. Zo telt de aanstaande Dakar liefst 6000 kilometer, terwijl de finish vorig jaar al na 4200 kilometer was. Daarom is een goede truck van levensbelang. En die hebben we!''

Sponsor in beeld.
Hoofdsponsor Techwork uitzendbureau maakt onderdeel uit van de Eurotech Group te Venlo en is gespecialiseerd in het uitzenden en detacheren van technisch geschoold personeel uit voornamelijk Oost-Europese landen als Tsjechië en Slowakije.
Kijk voor meer info op http://www.techwork.nlDe piloot
Toon van de Haterd, de piloot voor Dakar 2008, heeft al jarenlang ervaring met Eurotech Racing. Zo won hij in 2002 diverse GT-wedstrijden. Ook in de volgende seizoenen vormde hij een prima koppel met het Eurotech Racing-team. Of het nu om een wedstrijd ging uit het sterke Belgische Belcar-kampioenschap of 24 uurs-races op Le Mans of Zolder, Van de Haterd scoorde continu goed. Hij is een zeer veelzijdig coureur. Zo kwalificeerde hij tijdens de 24 uurs-race van Le Mans 1997 de wagen van Cor Euser in de top van de GT2-klasse.

De co-piloot
Ook Wim Noorman, aangewezen als co-piloot voor Dakar 2008, heeft jarenlang ervaring bij Eurotech Racing. Hij boekte diverse goede resultaten in de door het team zelf gefabriceerde wagens. Dit seizoen rijdt Noorman in de populaire Benelux Racing League.

De engineer
Marc van den Berg is naast co-piloot tevens de engineer van het Eurotech Racing Dakar-team. Van den Berg is sinds 1996 betrokken bij Eurotech, waar hij onder meer de rol van teammanager en engineer heeft. Hij heeft tevens de Marcos-wagens gebouwd, die hebben deelgenomen aan de Dutch Supercar Challenge en het Belgische Belcar-kampioenschap.

Agenda:
19-24 nov. 2007 Training Tunesië
8 dec. 2007 Nederlandse Dakar Pre-Proloog op het Eurocircuit in Valkenswaard
5 jan. 2008 Begin Dakar Rally 

Kijk ook eens op www.techwork.nl


Bron: Media Techwork goes Dakar  

  

  

    


   
  
  

Reageren

Naam   E-mail Mijn url
Voer onderstaande code hiernaast in:
ebef39
Onthoud mijn gegevens!