Dakar nieuws: 'TECHWORK EUROTECH RACING TEAM neemt deel aan de TRANSORIENTALE'




10.000 kilometer monsterrally, van St. Petersburg in Rusland, in 17 dagen via Kazachstan naar Peking, de hoofdstad van China. De Transorientale. Het Techwork Eurotech racing Team neemt deze geweldige uitdaging aan en neemt met de MAN Truck deel aan deze langste marathon rally ter wereld.



Toon van de Haterd, Wim Noorman en Marc van den Berg zijn klaar voor deze uitdaging, welke dit jaar voor het eerst in deze vorm georganiseerd wordt. Zij hebben veel vertrouwen in de organisatoren van deze rally welke lange ervaring hebben in dit soort unieke avontuurlijke evenementen.
10.000 kilometer afzien, met enorme zandduinen, hoge bergketens, uitgestrekte steppen, door verlaten gebieden, door landen welke honderden keren groter zijn dan Nederland. Alle mogelijke rally uitdagingen dienen overwonnen te worden door de teams. De technische keuring zal plaatsvinden in St. Petersburg op 10 en 11 juni, de start op 12 juni. De finish van de rally zal op 28 juni in Peking zijn, (Beijing), enkele weken voordat daar de Olympische Spelen geopend zullen worden. Toepasselijk middels de ene, geheel nieuwe moderne gemotoriseerde marathon, in stijl en sportief naar de start van de aloude historische Olympische oer-marathon.

Direct na de teleurstellende afgelasting van Le Dakar 2008, daags voor de geplande start in Lissabon, sprak teameigenaar Wim Noorman zich al uit over de wens om aan de Transorientale deel te nemen. Een vooruitziende blik, want in de afgelopen twee maanden is er nog vaak en intensief overleg nodig geweest voordat dit definitief besloten kon worden. Geen gemakkelijk besluit, want de wens van het team om de autosport focus te verleggen van het race-circuit naar de monster rally’s, en speciaal naar de Transorientale, maakte het ook onmogelijk deel te nemen aan de schitterende Benelux Racing League BRL-V6, de koningsklasse van de Nederlandse autosport. De afgelopen jaren heeft het Techwork Eurotech Racing Team, ook bekend van de Marcos race auto’s, met enorm veel sportief raceplezier deel genomen aan deze unieke serie. Het team bedankt dan ook de initiatief nemer Harrie Maessen en zijn BRL-organisatie voor de bijzondere tijd en wenst hun van harte zeer veel succes toe met deze klasse.

De MAN Truck van het Techwork Eurotech Racing Team zal bijgestaan worden door de Toyota Landcruiser en een assistentietruck van MAN. Het team wordt wederom ondersteund door Eurotech, Pezag, Techwork Uitzendbureau en Bouwvak.

Eurotech Group is een van de belangrijke steunpilaren van Eurotech Racing. De Eurotech Group is een internationale ‘system supplier’ voor de metaalverwerkende industrie en de machine- en apparatenbouw. De omzet van het bedrijf is 38 miljoen euro per jaar. Eurotech Castings is sterk gespecialiseerd in Aluminium zand- en vacuümvorm gietwerk. Pezag (Tsjechië) is actief in de metaalverwerkende industrie. Pezag is superieur op het gebied van alles wat met het productieproces te maken heeft en gebruikt louter hoogwaardige processen (met o.a. CNC freesmachines en las-robots).
Techwork Recruitment Agency is een internationaal opererend uitzendbureau. Techwork is gespecialiseerd in het uitzenden en detacheren van technisch hoogwaardig geschoold personeel uit voornamelijk Oost-Europese landen als Tsjechië en Slowakije.

“De Transorientale is een nieuwe dimensie in de rally sport. We gaan deze monster-uitdaging in met een grote ambitie en veel vertrouwen,” aldus Wim Noorman. “Een droom wordt werkelijkheid. Met veel plezier zal het Techwork Eurotech Racing Team alles geven om een zeer sportief resultaat neer te zetten”.

De autosport pers zal ruim aandacht besteden aan deze rally op TV. Informatie over de rally vindt u op www.transorientale.com
Via de website www.techworkgoestransorientale.com kunt u op de hoogte blijven van de belevenissen van het Techwork Eurotech Racing Team.

Agenda
10 juni - Technische Keuring
11 juni - Technische Keuring
12 juni - Start (St. Petersburg, Rusland)
28 juni - Finish (Peking, China)

Bron: Media Techwork goes Transorientale

  







  

  

  

  



  


   
  
  

Reageren

Naam   E-mail Mijn url
Voer onderstaande code hiernaast in:
fa8619
Onthoud mijn gegevens!