Dakar nieuws: 'Team de Rooy in twee rally's actief'Team de Rooy heeft besloten om zowel aan de Africa Race als aan de Dakar Rally mee te doen. Jan de Rooy zal van 26 december tot en met 11 januari in Afrika rijden. Gerard de Rooy staat van 3 tot en met 18 januari aan de start van de Zuid-Amerikaanse editie van Dakar.

Besluit
"Het was zeker geen makkelijke beslissing om het team in tweeën te delen", vertelt Jan de Rooy op zijn teamwebsite. "Mijn vriend Hubert Auriol die de nieuwe rally door Afrika organiseert, heeft me echter over de streep getrokken."

Bekx
De Rooy is vooral blij met de aanwezigheid van Hans Bekx in zijn team. "Het is leuk om samen met Hans Bekx aan dit nieuwe avontuur te beginnen. Jarenlang hebben we tegen elkaar gestreden en nu vormen we samen een team."

Assistentie
"Uiteraard rijden we voor onze eigen kans, maar we zullen niet schromen elkaar te helpen als dat nodig is. Hans kent Afrika als geen ander en is een uitstekend chauffeur. Omdat Hugo Duisters als assistentie in de wedstrijd met Gerard meegaat naar Zuid-Amerika, had ik behoefte aan een betrouwbare en ervaren rallyrijder in ons team. Die heb ik dus gevonden."

Verandering
Gerard de Rooy vindt het jammer dat hij het in Dakar zal moeten stellen zonder vader Jan, maar er verandert volgens de jongste De Rooy niet zo heel veel. "Ook de Transoriëntale Rally heb ik zonder hem gereden. Het moest er toch eens van komen, mijn vader zal op termijn toch wel eens aan stoppen denken."

Spanning
"In principe reden mijn vader en ik in het verleden ook voor onze eigen kansen. Dat blijft dus voor mij zo. Ik heb geweldige verhalen gehoord over het landschap en de route dus kijk ik met spanning uit naar 3 januari 2009 als de rally in Buenos Aires van start gaat".

Bron: RTLGP     
  
  

Reageren

Naam   E-mail Mijn url
Voer onderstaande code hiernaast in:
2a708c
Onthoud mijn gegevens!