Dakar nieuws: 'Stacey ziet Zuid-Amerika wel zitten'Hans Stacey, winnaar van Dakar Rally in 2007 bij de trucks, ziet deelname aan de woestijnrally door Zuid-Amerika wel zitten.„Als er competitieve trucks meedoen, dan vind ik alle rally's mooi”, reageerde Stacey, die voor het fabrieksteam van MAN rijdt.
„Het blijft natuurlijk van de gekke dat een paar idioten een evenement als Dakar kunnen saboteren en dat de organisatie nu moet uitwijken naar Zuid-Amerika.

 Maar als ik het kan inpassen en MAN kiest ervoor, dan ga ik. Hoewel de Transoriëntale door Rusland en China me ook aanspreekt, want in die landen ben ik nog nooit geweest.”

Chris Leyds reed zeven keer de echte Dakar Rally in een auto. Dit jaar zou hij acteur Chris Zegers als navigator hebben in zijn Bowler Nemesis: „Dakar is pure emotie en dan zeg ik dat ik het jammer vind dat hij niet door Afrika gaat. De sfeer daar is zo bijzonder. Ik ken Zuid-Amerika niet, dus valt er in dit stadium moeilijk over te oordelen. Dakar gaat over mens, machine en karakter en vooral dat laatste. Dat afzien met auto kan uiteraard overal, maar of er in Argentinië of Chili ook van die zandduinen zijn als in Mauritanië, weet ik niet. Dat hoop ik dan maar.”


    

  

    

Reageren

Naam   E-mail Mijn url
Voer onderstaande code hiernaast in:
99b7b7
Onthoud mijn gegevens!