Dakar nieuws: 'Rallytrucker Stacey neemt deel aan Transorientale'BEST -  Rallytrucker Hans Stacey, in 2007 winnaar van de beroemde Dakar Rally, neemt in juni deel aan de Transorientale met zijn MAN-vrachtwagenteam. De 10.000 kilometer lange rally start in het Russische Sint Petersburg en gaat via Kazachstan naar Peking in China.

De Transorientale is in 2008 het beste alternatief voor de Dakar Rally, die begin januari kort voor de start in Lissabon werd afgelast. "Ik heb een heel spul rijklaar staan en MAN wil ook graag dat het rallyteam doorgaat. Daarom hebben we ingeschreven voor de Transorientale”, zegt teammanager Fred van Putten. Hij heeft van de organisatie de garantie gekregen dat de rally op televisie wordt uitgezonden en dat er genoeg competitie is. „De sterke trucks van Kamaz doen mee, Hans Bekx staat ook op het punt om in te schrijven en hopelijk doet het team van De Rooy ook mee.”

De Transorientale begint op 12 juni in Sint Petersburg en eindigt 28 juni in Peking. De route voert over het Oeralgebergte, de steppen van Kazachstan en door de woestijn van China. „Het is een heel uitdagend parkoers en de rally is denk ik zwaarder dan Dakar. In juni is er veel regen en modder in Rusland en in China zijn de zandduinen hoger dan in Afrika”, aldus Van Putten.

Stacey, met naast zich in de MAN-cabine de ervaren navigator Charlie Gotlib en monteur Bernard der Kinderen, rijdt voorafgaande aan de Transorientale de Rally van Centraal Europa. Deze zevendaagse rally door woeste gebieden in Hongarije en Roemenië is de eerste in de nieuwe Dakar Series. MAN rijdt in principe volgend jaar (2009) ook weer de Dakar Rally, die dan uitwijkt naar Argentinië en Chili. Van Putten: "Maar er is nog veel onduidelijk over die rally. De organisatie verstrekt tot dusver zeer beperkte informatie.”

Bron: Telesport

      

    

Reageren

Naam   E-mail Mijn url
Voer onderstaande code hiernaast in:
f1ae9f
Onthoud mijn gegevens!