Dakar nieuws: 'Preproloog prooi voor Gerard de Rooy'VALKENSWAARD -  Gerard de Rooy heeft zaterdag het Nederlandse voorproefje van de Dakar Rally 2008 op zijn naam gebracht. De trucker uit Son was op het Eurocircuit van Valkenswaard de snelste in de zogenoemde preproloog. Hij troefde in zijn Ginaf neef Hans Stacey af, die voor het eerst een rondje reed in zijn gloednieuwe MAN-crosstruck. Stacey won in januari van dit jaar de echte woestijnrally.Alle Nederlandse deelnemers aan de komende Dakar Rally, die 5 januari van start gaat in Lissabon, gaven acte de presence in Valkenswaard. Een recordaantal van 56 equipes toonde zich aan 13.000 belangstellenden; zeventien vrachtwagenteams, twaalf auto-equipes en 27 motorrijders.

Bij de motoren reed Rob Verstegen (KTM) het snelste rondje door de blubber van het Eurocircuit. Frans Verhoeven (KTM) zette de tweede tijd neer en Alex Brusselers (Bombardier quad) werd derde.

Rick Aarts (Bowler) klokte de beste rondetijd bij de rally-auto's. Hij bleef Mike van Eikeren (Toyota) en Raoul Jacobs (Desert Warrior) voor.

Stacey, de oliehandelaar uit Best, kon onverwachts toch meedoen aan de preproloog. Eind vorige maand had hij nog afgezegd, omdat zijn nieuwe truck niet op orde was. "Gisteren heb ik 'm voor het eerst uit de werkplaats gereden. De lak is amper droog”, grijnsde Stacey in Valkenswaard: " Ik was even bang dat ik het niet meer zou redden, maar het is toch gelukt. Mijn serviceteam heeft de afgelopen weken dag en nacht gewerkt om de truck op te bouwen.”

Bron: Telesport    


  
  
  

Reageren

Naam   E-mail Mijn url
Voer onderstaande code hiernaast in:
26c78a
Onthoud mijn gegevens!