Dakar nieuws: 'Op één na langste special is kolfje naar de hand van Vink Rally Sport'Barneveld – Dag drie van Le Dakar 2009 voerde van Puerto Madryn naar Jacobacci en in deze  3e etappe kregen de deelnemende teams de op één na langste special [551 km] voor hun kiezen.
Het team van Vink Rally Sport stond als 41e op de startlijst, maar wist zich wederom sterk naar voren te rijden en eindigde deze, trouwens weer zeer warme, maandag binnen de top 20. Met de gerealiseerde 18e tijd in het truckklassement, is het team erg in z’n nopjes. 

Rob Vink is daar duidelijk over: ‘Met ons nummer 521 op de rallytruck, kijk je toch altijd wat verder naar de plaatsen daarboven, in plaats dat je af wilt glijden naar de onderste regionen. De enorme stofwolken waren er echter de oorzaak van, dat we wel heel hard naar beneden tuimelden. Zelfs
op plaats 78. Dat we nu alweer veel plaatsen zijn opgeschoven, is wat dat betreft een prestatie op zich. Je moet ook niet nadenken - hebben we als team afgesproken – hoe het er anders voor had gestaan. Dat is nu eenmaal niet zo en we hebben te maken met de harde realiteit’.

Over het afgelegde parcours in die 3e etappe wil Rob Vink nog wel het volgende kwijt: ‘We hebben echt een heerlijke dag gehad met een mooi parcours, voor de eerste keer was het geaccidenteerd terrein. Met van die mooie zandduinen, dat ligt ons wel. Er zat trouwens nog wel een spannend moment in, want in het roadbook stond de benaming ‘shot’. Dat bleek een in de zomer droogstaand meer te zijn met een dunne, dichte harde laag met meters modder daaronder. Daar zouden we omheen rijden, maar voordat we het wisten reden we al over die dunne toplaag. De truck heeft er met al z’n PK’s gigantisch hard aan moeten trekken, maar het gas er vol op houden heeft ons er door heen gesleept’. In het bereikte bivak bij Jacobacci was de temperatuur voor het eerst aangenaam. Rob Vink: ‘Gisteravond hebben we voor het eerst een jack aangetrokken, omdat nu ver het binnenland in de temperaturen ’s avonds fors afnemen. Dat is wel weer eens lekker, na een week zinderende hitte. We gaan proberen om vannacht eens een 5 à 6 uur lekker te slapen’.

Vandaag voert de 4e etappe van Jacobacci naar Neuquen, een special stage van 459 km met twee korte verbindingsroutes van respectievelijk 9 en 28 km. 

Ingesproken bericht
Beluister het bericht van Rob Vink, na de derde dag van de Dakar 2009!

Bron: Media Vink Rally Sport: www.vink.nl / Foto’s: Rico Koemans     
  

Reageren

Naam   E-mail Mijn url
Voer onderstaande code hiernaast in:
0fbcbe
Onthoud mijn gegevens!