Dakar nieuws: 'Na een lange radiostilte eindelijk weer rallynieuws van het DTD Team. Eén ding is zeker; we hebben niet stil gezeten!'De redenen van het annuleren van Dakar 2008 zijn tot in den treuren in de pers beschreven. Des al niet te min overheerste bij de DTD teamleden het gevoel van enorme desillusie de periode erna. Logisch; alles startklaar, maanden van intensieve voorbereiding gingen vooraf, investering in tijd en geld gingen in één klap teloor doordat da A.S.O. op aanraden van de Franse autoriteiten het advies aannam Le Dakar 2008 te annuleren vanwege mogelijke terroristische dreiging!

Al vrij snel kwam A.S.O. met het nieuws dat Dakar 2009 verplaatst gaat worden van Afrika naar Zuid Amerika en wel naar Argentinie en Chili. Ook organiseerde de A.S.O. eind april de Central Europe Rally in Hongarije en Roemenie.

Het besluit van DTD om niet deel te nemen aan de Central Europe heeft te maken met de keuze die inmiddels al was gevallen op een nieuwe ‘piste’ in de rallyhistorie: de Trans Oriëntale Rally! De organisatie van deze rally is o.a. in handen van Oud Dakar winnaar Rene Metge. Een kenner als hij weet welke ingrediënten een rally nodig heeft om het voor zowel mens als machine te maken tot een monstertocht! www.transorientale.com

Op donderdag 12 juni starten de deelnemers vanuit St. Petersburg, Rusland om via Kazachstan en China op zaterdag 28 juni te finishen in Peking. Een tocht van 11.000 kilometer!

Het DTD deelnemersveld zal bestaan uit 4 motorrijders te weten Marcel Pronk, Bob Coerse, Robert van Olst en Ragnar Katerbau.
In de racetruck Pascal de Baar, Ronald Happel en Wouter de Graaff.
De assistentie Toyota is na een aantal technische ingrepen gereed gemaakt om dit keer als race jeep deel te nemen aan het klassement in de Trans Oriëntale Rally. Jeroen Brouwer en Jan van de Bor vormen het duo voor de Toyota. Geert van den Berg, Martin Roesink en Ed Wigman bemannen de assistentietruck.

Middels deze nieuwsbrief willen wij ook bekend maken dat onze website na diverse aanpassingen klaar is voor dat wat ons de komende maanden te wachten staat…, de Trans Oriëntale Rally en Le Dakar 2009, maar ook zeer binnenkort de
Total Outdoor Challenge, 24 - 25 mei op het Ermerstrand! Een outdoor spektakel voor jong & oud. Bezoek de website en bekijk de foto’s van 2007 om zo alvast goed in de stemming te komen. www.ermerstrand.nl
Aan de eerste 10 lezers die ons een reactie mailen (info@dutchteamdakar.nl) verstrekken wij een GRATIS toegangskaart.

Aanstaande zondag 18 Mei organiseert het DUTCH TEAM DAKAR in samenwerking met Wonen in Charme een Transoriëntale uitzwaaidag. Het voltallige team inclusief alle voertuigen zullen aanwezig zijn bij deze woongroothandel aan de lange Amerikaweg 81 te Apeldoorn (www.wonenincharme.nl). Uitgebreid kans om de voertuigen van dichtbij te bekijken dus.

Surf naar www.dutchteamdakar.nl voor meer info mbt de Trans Oriëntale, achtergronden en nieuwsfeiten over het DTD team.

Tot ziens in Apeldoorn of op het Ermerstrand!

Bron: Media www.dutchteamdakar.nl  

  


 
    

Reageren

Naam   E-mail Mijn url
Voer onderstaande code hiernaast in:
a80e5d
Onthoud mijn gegevens!