Dakar nieuws: 'Mirjam Pol wil damesklassement winnen'

Begin januari staat Mirjam Pol aan de start van haar derde Dakar Rally. Na twee keer een tweede plaats in damesklassement gaat ze dit jaar voor de winst.

Kilometers maken
Mirjam Pol heeft de voorbereiding voor haar derde Dakar Rally compleet anders aangepakt dan voorafgaande jaren. "Ten eerste heb ik veel meer gereden. Dus echt kilometers maken.

Enduro, motorcross en binnenkort de Shamrock Rally in Marokko. Ik reed de afgelopen twee jaar ter voorbereiding gewoon te weinig."

Nieuwe motor
In Marokko zal ze voor het eerst op haar nieuwe motor trainen. “Ik rij dit jaar op een Honda CRF 450 Dakar X. Die heeft meer vermogen en koppel dan de motor waar ik vorig jaar op reed.“ Ter voorbereiding van de Dakar Rally heeft Pol zich ook het sleutelen aan de motor eigen gemaakt. "Het is belangrijk dat ik tijdens de rally kleine reparaties zelf kan uitvoeren."

Damesklassement
“Uitrijden is ook dit jaar weer mijn doel. Maar ik zou graag als eerste vrouw eindigen in het klassement. Wie weet.” De laatste twee jaar finishte Pol steeds tweede in het damesklassement. Over het parcours weet Pol nog niet zoveel. “Ik merk het wel. Ik hoop in ieder geval op veel zand. Daar zijn wij als Nederlanders toch altijd wel goed in.”

Gevaren
Na twee edities van Dakar Rally kent Pol de gevaren van de woestijnrace: “In de laatste etappe, van Tambacounda naar Dakar, reed ik met honderd tegen een boom. Behalve de schade aan mijn motor gelukkig zonder al te grote gevolgen.” Bang is ze echter niet voor editie 2008. “Als je bang bent, moet je niet mee doen.”

Reacties

Mirjam,zet'm op!Prima motor,prima voorbereiding,een dijk van
een coureur.Hou je kop erbij en Dakar2008 is voor jouw!!!

Reageren

Naam   E-mail Mijn url
Voer onderstaande code hiernaast in:
28b504
Onthoud mijn gegevens!