Dakar nieuws: 'Loon naar werken voor Team Van Loon'Toen Erik & Mark maandagochtend het bivak uitreden kregen ze een opmerkelijk telefoontje uit Nederland. "Op de officiële Dakar website staan jullie als 30ste genoteerd".
Even verwarring natuurlijk, want toen ze zondagavond laat het bed opzochten waren ze in het bivak nog steeds niet op de hoogte van het jury beraad aangaande de perikelen rond de twee duinetappes in de omgeving van Mendoza.

Zoals trouwe volgers van de nieuwsbrief weten behoorden onze mannen tot het selecte gezelschap van deelnemers die erin slaagden om de duinen na CP2 te bedwingen. In eerste instantie bracht deze prestatie echter niet de revenuen die je mag verwachten in een Dakar. Nee, het was eerder andersom. Deelnemers die vanaf CP2 de probleemloze omleiding naar het bivak hadden genomen stonden er in feite beter voor.


Terwijl Erik & Mark 's nachts aan het ploeteren waren, genoten de groep deelnemers die in feite geen complete etappe hadden gereden, van een goede nachtrust en ruime servicetijd voor hun assistentie. Door het feit dat de wedstrijdleiding zelf de deelnemers die laat bij CP2 arriveerden de kans had geboden om voor de kortere optie te kiezen werd voor de organisatie een enorm dilemma gecreëerd. Uiteindelijk heeft het tot maandagnacht geduurd voordat de wedstrijdleiding met een oplossing voor de dag is gekomen. Het kaf werd hiermee van het koren gescheiden. Alle deelnemers die het volledige aantal kilometers hebben gemaakt behoren tot het koren en diegenen die geen volledig traject aflegden werden getrakteerd op een dusdanige tijdstraf dat zij als het ware alleen nog maar worden gedoogd in de rally maar nooit meer de mogelijkheid hebben om zich in het klassement tussen de "uitrijders" te mengen. Gevolg, Erik & Mark maakten hierdoor een reuzensprong vooruit in het totaal klassement!

En daar bleef het niet bij! Maandag deden zij, ongewis van hun nieuwe positie, wederom hun stinkende best en kwamen binnen op een prachtige 19ste positie! Hun beste dagklassering tot nog toe. Ongekend hoe sterk Erik & Marc komen opzetten na een erg zwaar begin van de rally vol met tegenslagen.

Erik van Loon
Wat een verrassing toen ik maandag aan kwam in het bivak. Twee keer prijs! Eerst natuurlijk het nieuws van onze gigantische sprong voorwaarts in het klassement. Maar ik was net zo gelukkig met mijn dagklassering. Gewoon op eigen kracht in de top 20 gereden! Het was een erg zware rit. In het begin van de stage lagen er erg veel stenen op de slingerende rio's. De droge rivierbeddingen van Chili. Het was een erg technisch gedeelte en we haalden daar maar een laag gemiddelde. We wisten dat het een lange dag zou gaan worden, dus we hebben onze krachten  verdeeld. Dit spelletje is tenslotte endurance en geen sprintrace. Na het moeilijke begin (waar de vullingen bijna letterlijk uit je tanden vielen door het klapperen op de losliggende keien) werden we beloond met een sneller gedeelte. Het was geweldig mooi rijden met de buggy maandag. Snelle stukken afgewisseld met technische, bochtige gedeeltes. Zand, stenen, gravel en duinen, we hebben alles gezien. Een compliment naar Marc die me weer prima over de route heeft geloodst. 

Dinsdag de "Tour de Copiapó". De assistentie kan dus gewoon in het bivak blijven. Eindelijk een dagje rust voor de monteurs. De etappe eindigt in de hoge duinen van de Atacama woestijn. De droogste woestijn ter wereld. Team Van Loon zal weer veel stof doen opwaaien...

Bron: Media Van Loon Racing     
  
  

Reageren

Naam   E-mail Mijn url
Voer onderstaande code hiernaast in:
d386fc
Onthoud mijn gegevens!