Dakar nieuws: 'Lat ligt hoog in Dakar-rally'


HEERHUGOWAARD - Ergens gedurende het zeer vermakelijke onderhoud brengt Freddy Loix de Dakar-rally met een nuchtere constatering terug tot de essentie: "De finish halen is geen kwestie van geluk hebben, het is een kwestie van geen pech krijgen..." Zo simpel is het dus, volgens de Belgische coureur die in januari voor het tweede opeenvolgende jaar een duo met een Nederlandse navigator gaat vormen in een poging de meest beruchte rally van het jaar tot een goed einde te brengen.

Herman Vaanholt, in Nederland vooral bekend als de man achter het jaarlijkse Formule1-spektakel in het centrum van Rotterdam, neemt tijdens de zandmarathon naast Loix plaats.

Herman Vaanholt neemt de komende Dakar-rally plaats in de buggy naast Freddy Loix.

Beiden avonturiers hebben Dakar-ervaring - Vaanholt begint op 6 januari aan zijn zesde Dakar-avontuur, Loix is voor het tweede opeenvolgende jaar present - maar vormen voor het eerst een woestijnduo. Toch weerhoudt dat hen er niet van de lat direct maar flink hoog te leggen. "We gaan voor een plaats in de toptien van de eindrangschikking", aldus Loix, die zijn strepen de afgelopen jaren vooral verdiende in het wereld- en Europees kampioenschap rally. "En zo'n klassering is echt haalbaar, zeker gezien de capaciteit van onze buggy."
               www.colle-sittard.nl / www.colleracing.nl

Reageren

Naam   E-mail Mijn url
Voer onderstaande code hiernaast in:
40bed6
Onthoud mijn gegevens!