Dakar nieuws: 'Jos Verstappen: Dakar trekt me wel'

 Jos Verstappen is een fervent volger van 'El Dakar'. Vooral de verrichtingen van Le Mans-teamgenoot Peter van Merksteijn (BMW) volgde de Limburger op de voet. Verstappen heeft wel oren naar een Dakar-avontuur zo schrijft hij in zijn column in De Telegraaf.

Nagedacht
"Ik zou dolgraag een keer willen meedoen aan de Dakar Rally. Ik heb daar de afgelopen jaren ook best wel serieus over nagedacht", schrijft Verstappen.

Geld
"Maar steeds wanneer ik de bedragen hoorde die met de deelname aan het woestijnavontuur gemoeid zijn, zakte de moed mij in de schoenen. Daar komt bij dat ook in Le Dakar, net als in de Formule 1, geldt dat je wel in een goede auto moet zitten. Als privé-coureur kun je in de Dakar een podiumplaats bij voorbaat vergeten."

Praten
"Maar nu Peter (Van Merksteijn, red.) de eerste Dakar-ervaring achter de rug heeft en de contacten heeft wordt het de hoogste tijd om eens serieus met hem te gaan praten. Want na onze samenwerking in het Le Mans-project wil ik in de toekomst sowieso weer iets met Peter gaan doen. En wie weet ligt daarvoor in de Dakar-woestijnen wel een mooie mogelijkheid op ons te wachten."

Stuur
Verstappen stelt echter wel één voorwaarde aan een Dakar-avontuur: "ik heb tijdens de rally het stuur in handen. Een rol als navigator zit er voor mij echt niet in. Dat vind ik niet leuk, daar ben ik simpelweg niet voor in de wieg gelegd".

     
  

Reageren

Naam   E-mail Mijn url
Voer onderstaande code hiernaast in:
1fcb05
Onthoud mijn gegevens!