Dakar nieuws: 'Hollands konvooi door Sahara'Coureur Jan de Rooy met zijn Ginaf vrachtwagen komt met de wielen los van de grond tijdens de Nederlandse Dakar Pre-Proloog op het Eurocircuit te Valkenswaard zaterdagmiddag. De Nederlandse deelnemers, die in januari 2007 participeren in de prestigieuze Dakar-rally, presenteren zich aan het grote publiek.

LISSABON/RIJSWIJK - Het contingent Nederlandse deelnemers aan de woestijnrally Dakar blijft maar groeien. Op 6 januari vertrekt vanuit Lissabon een recordaantal avonturiers uit de Lage Landen voor de motorische slijtageslag door de Afrikaanse woestijn naar de Senegalese hoofdstad Dakar: 26 motorrijders, zes rallywagens en vijftien trucks.

Oudgedienden zijn er volop. Henk Knuiman bijvoorbeeld. Hij eindigde vorig jaar als beste Nederlander op de twaalfde plaats in het motorklassement. Ook Mirjam Pol stapt weer op de motor. Zij was in 2006 de eerste Nederlandse vrouw die Dakar uitreed. Debutant is Daniël Willemsen. De vijfvoudig wereldkampioen zijspancross wil zijn krachten meten in de rally die bekend staat als de zwaarste uithoudingsproef voor motorrijders.

Bron: Telesport / Foto: ANP  

Reageren

Naam   E-mail Mijn url
Voer onderstaande code hiernaast in:
76583b
Onthoud mijn gegevens!