Dakar nieuws: 'Hans Stacey blijft maar winnen'Hans Stacey blijft maar winnen in de Central Europe Rally. In de vierde etappe tussen Debrecen en Veszprem won hij in de MAN beide specials over in totaal 150 kilometer.

Moeilijk
"Het was een erg moeilijke dag vandaag, we liepen telkens tegen allerlei kleine probleempjes aan", zo schetst Stacey het beeld van de dag.

Blokkeren
"Allereerst, na twee kilometer, kwam ik een auto tegen die klem zat in het midden van het pad waardoor ik wel moest stoppen. Daarna probeerden we Ales Loprais te passeren maar hij slipte en blokkeerde vervolgens de weg! We moesten toen wel wachten totdat hij weg was en de weg dus vrij was. Toen, als klap op de vuurpijl, vloog onze tijdkaart uit het raam en moesten we in het gras gaan zoeken om hem weer te vinden."

Voorzichtig
"Vanmiddag (woensdagmiddag, red.) heb ik erg voorzichtig gereden; aan de ene kant was het makkelijk om hard te rijden maar aan de andere kant loop je dan sneller het risico om schade op te lopen aan de truck door de vele hobbels."

Top drie
Stacey wist na twee specials Wuf van Ginkel (Ginaf) met bijna drie minuten voor te blijven. Marcel van Vliet (Ginaf) eindigde als derde op ongeveer vijf minuten. Frits van Eerd (DAF) was met een vijfde tijd de derde Nederlander in de top van het klassement.

Klassement
Dankzij de twee overwinningen in de specials bouwde Stacey zijn voorsprong in het algemeen klassement op Van Ginkel uit tot 16.34'. Van Eerd is derde op meer dan een half uur.

In de aanval
"Ik leid het klassement nu met 16 minuten en 34 seconden voorsprong, wat ongeveer betekent dat ik twee bandenwissels kan leiden voordat de rest me inhaalt. Nog alle reden om morgen (donderdag, red.) weer volledig in de aanval te gaan dus", aldus Stacey.

Bron: RTLGP


      

  

  

Reageren

Naam   E-mail Mijn url
Voer onderstaande code hiernaast in:
0ed830
Onthoud mijn gegevens!