Dakar nieuws: 'Ginaf van Vink Rally Sport goedgekeurd voor Le Dakar'Barneveld – Donderdagmorgen heeft de keuring plaatsgevonden van de Ginaf van het team van Vink Rally Sport. Op het moment dat de truck tusen de lijnen van de keuringslocatie wordt gestuurd, neemt de spanning altijd fors toe.

Rob Vink daarover: ‘Je weet dat er alles aan gedaan is en
alle regels in acht zijn genomen, maar toch is het een grote opluchting als uiteindelijk de wat moeizaam communicerende Franse keurmeesters van de Dakar-organisatie aangeven dat het predikaat ‘goedgekeurd’ wordt verleend.
Er wordt trouwens heel nauwgezet en vrij streng gekeken en gecontroleerd. Ze hebben altijd wel wat te zeuren over de juiste plek van de Dakar-stickers, maar met het steeds opnieuw de schouders ophalen en aangeven dat je niet begrijpt waar ze het over hebben, duurt het ze te lang en maken ze een handgebaar van ‘toe dan maar, wegwezen’. Als je dan achter het stuur kruipt, ben je zo licht als een veertje want dan is alle spanning weg en hebje het gevoel dat het nu echt kan gaan beginnen’.  

Ook is alle GPS-apparatuur door de organisatie geúnstalleerd in de truck van Vink Rally Sport, waarmee het team dagelijks kan worden gevolgd via het track- en tracingsysteem (www.dakar.com) en waarmee de organisatie kan constateren of de in het roadboek vermelde maximum snelheden door
dorpen – vaak 30 of 50 kilometer – niet worden overschreden. Als dat wel het geval is, wordt er kort na het bereiken van het dagelijkse eindbivak een boete met een stevige reprimande uitgedeeld.
  
Het Barneveldse rallyteam kan zich nu opmaken voor de start op zaterdag 5 januari: de eerste etappe voert de karavaan van Lissabon naar Portomao, in het zuiden van Portugal. Direct al een traject van 495 kilometer, met een special over soms nauwe zandwegen van circa 120 kilometer.
Tot de start kan de Vink-equipe vrijdag genieten van een rustdag om zich op te laden en helemaal te focussen op de komende zware weken, waarin totaal zo’n 9.300 kilometer moet worden afgelegd in vooral woestijnen en woest Afrikaans landschap met als einddoel de finish in Dakar (Senegal). 


Bron: Media GINAF Power Rally

  

    


  
   

   

Reageren

Naam   E-mail Mijn url
Voer onderstaande code hiernaast in:
f98c84
Onthoud mijn gegevens!