Dakar nieuws: 'Ginaf-team legt lat hoog in woestijnrally'EDERVEEN - Het Ginaf Rally Power Team doet opnieuw met twee wedstrijdtrucks aan de vermaarde Dakar-rally mee, die op 5 januari vanuit Lissabon start. In de bezetting zijn echter belangrijke wijzigingen doorgevoerd. Niet alleen is de 54-jarige Dakar-veteraan Anne Kies aangetrokken als chauffeur van de snelle assistentietruck, maar ook de 36-jarige Marcel van Vliet versterkt het team. Hij vervangt op de tweede wedstrijdvrachtwagen de vorige bestuurder Arjan Brouwer, die afgelopen woestijnrally nog achtste in het eindklassement werd en twee etappezeges behaalde.

Het vertrek van Brouwer kwam onverwacht. Teammanager Edwin van Ginkel: "We zijn goed uit elkaar gegaan. Er waren wat verschillen van inzicht, waardoor we besloten de samenwerking te beëindigen. Ik sluit echter niet uit dat we Arjan in de toekomst steunen bij de opzet van zijn eigen team."  


 
Aanstaande zaterdag wordt Van Vliet gepresenteerd als het nieuwste lid van het Ginaf-team. Dat gebeurt tijdens een Dakar-festival in Ederveen (nabij Veenendaal) waar het vrachtwagenbedrijf Van Ginkels Automobiel Fabriek is gevestigd. Op een afgesloten terrein nabij de vijftigjarige voetbalclub Advendo komen tal van Nederlandse Dakar-teams in actie, waaronder het team van De Rooy. Uiteraard is ook de lokale held Wuf van Ginkel van de partij. Samen met navigator Wim Tijsterman en monteur Richard de Mooij eindigde hij als vierde in het vrachtwagenklassement.

Van Vliet is bijzonder in zijn nopjes met de nieuwe kans. In 2005 werd hij met Marc Wams 24e in een Bowler. Daarna stapte de telg uit het vrachtwagenconcern Van Vliet Trucks over naar de vrachtwagens en reed voor het DAF-team van Hans Bekx. Dat werd geen succes. De eerste keer kwam het team niet door de technische keuring en afgelopen editie viel hij al na drie etappes uit. "Na al die tegenslag had ik het helemaal gehad met Dakar. De nu geboden kans om achter het stuur te kruipen van een prachtmachine heeft mijn enthousiasme doen oplaaien", zei Van Vliet. Hij rijdt de komende monsterrit door Afrika met navigator Simon Koets en monteur Gerard van Veenendaal.

Een uitgesproken kopman is er niet. "Dat bepalen we tijdens de wedstrijd. We zijn vorig jaar begonnen met een driejarenplan waarbij we alle doelen al direct overtroffen. Als we de lat nu toch hoger moeten leggen, komen we automatisch uit op een podiumplaats. Daar gaan we dus voor", aldus Edwin van Ginkel.

Bron: Telesport, Coo Dijkman

  Reageren

Naam   E-mail Mijn url
Voer onderstaande code hiernaast in:
64a77e
Onthoud mijn gegevens!