Dakar nieuws: 'Gaby Uljee - Naar een doe-het-zelf bivak.'Gisteren hebben we weer een adembenemende tocht achter de rug, terug door de Andes naar Fiambala.
Dit keer werd het vanwege de neutralisatie geen race tegen de klok en konden we ons vervoermiddel een beetje sparen. Tijd om eens van het maanlandschap om ons heen te genieten, wat prachtig is, doch niet doorkomt van wege de chronische vermoeidheid. Anderen hadden er ook last van en het zal wel te maken hebben met het zuurstof tekort op die hoogte van 4.700 m.Of ligt het gewoon aan slechts 4 uur slaap in de afgelopen 3 dagen? Dat gingen we dus voorlopig ook niet meer inhalen want de Etappe van vandaag stond in het bivak van gisteren geen assistentie toe dus moesten Michel en ik er 'savonds zelf op los MacGyveren om de Enduro vandaag voor 545 km aan de gang te houden.We moeten nu vooral niet de fout maken dat de we de rally al in onze zak hebben want ze hebben nog wat pittige verrassingen voor ons in petto, dat weet ik zeker.
Wat betreft de standen op het scorebord en wie er nog wel en niet in de strijd is heerst er grote verwarring hier om ons heen. Je durft bij wijze van spreken nauwelijks meer te kijken of je nog een starttijd voor de volgende dag hebt ,-)
Wij gaan vandaag gewoon op een 48ste plaats van start.


 De route van vandaag:
Stage 12 - donderdag 15 januari 
Fiambala > La Rioja
Verbinding: 4 km | Special: 253 km | Verbinding: 261 km | Totaal: 518 km
Wat de kruisingen betreft, draait het in de klassementsproef van deze dag puur om techniek. Er moet door verschillende duintypes worden gereden, waaronder de geduchte ‘witte duinen’.

Bron: Media Gaby Uljee

     
  
  

Reageren

Naam   E-mail Mijn url
Voer onderstaande code hiernaast in:
982ad2
Onthoud mijn gegevens!