Dakar nieuws: 'Gaby Uljee - Het spoor bijster'

 Dat kun je wel zeggen na de avonturen van de afgelopen 2 dagen. Haalden we in de 5 etappe op ons tandvlees het 2e checkpoint om daar te horen te krijgen dat de etappe geneutraliseerd werd, gisteren werd het een zo mogelijk nog vreemder avontuur. Eerlijk is eerlijk wij waren zelf al heel snel in de proef het spoor totaal bijster en toen we na heel lang spoorzoeken dan toch eindelijk het het eerste checkpoint bereikten, werd ook deze 6e proef verder geneutraliseerd. Inmiddels begint het slaaptekort ons ook op te breken, zeker na 2 dagen achtereen pas in ’t donker het bivak te hebben bereikt.

Echt waar,  die rustdag  zaterdag aanstaande komt wat ons betreft echt niet te vroeg!
Wie er nu nog wel en niet aan het spelletje mee (mogen) doen en op welke plaats in het klassement is ons (en ook de organisatie) onduidelijk. Er wordt in het bivak door de organisatie druk overlegd en dan zien we wel weer. Naar verwachting tijdens de rustdag. Vandaag gaan wij voorlopig ver achteraan (103e positie) starten.

De route van vandaag:
OOK DEZE PROEF IS INGEKORT TOT CP1!
Mendoza (ARG) > Valparaiso (CHL)


Verbinding: 80 km | Special: 419 km | Verbinding: 317 km | Totaal: 816km

Net als voor de hele Dakar-rally van 2009 geldt ook voor deze etappe dat het terrein en landschap heel gevarieerd zijn. Naast het feit dat in een ander land wordt gereden, leren de deelnemers ook het Andesgebergte kennen. Voordat ze hun krachten meten met die van de bergen, moeten de deelnemers eerst een reeks duinen doorkruisen en hiermee een hoeveelheid ‘fesh fesh’.

Bron: Media Gaby Uljee

     
  
  

Reageren

Naam   E-mail Mijn url
Voer onderstaande code hiernaast in:
fe209f
Onthoud mijn gegevens!