Dakar nieuws: Gaby Uljee - Gelukkig weer in de bewoonde wereld!'We zijn gisteren op de route naar Cordoba als het ware vanaf een andere planeet weer terug op aarde geland. Niet in het minst door de superenthousiaste reacties van het in grote getalen toegestroomde publiek langs de route voel ik me zoals de paus zich zal voelen op bezoek in deze gebieden.
De door ons bezochte landen zijn echt enorm autosport-minded en dat op zich is misschien wel het grootste onderscheid met Afrika.

 Weer was door de organisatie de route ingekort van over de 500 km naar slechts een dikke 200 km! Prima, toch. We staan deze dagen nog maar met 1 doel voor ogen aan de meet en dat is ongeschonden de finish te halen. Aankomen voor alles en trouwens; ook onze onderdelenvoorraad begint nu echt uitgeput te raken, want echt al ‘t mogelijke en onmogelijke is inmiddels al vaak meerdere malen gesneuveld. Bij een gewone dealer zouden de onderdelen, die bij ons gewoon in de vrachtwagen liggen, al lang in ‘backorder’ geplaatst zijn.

 We reden in ieder geval mega relaxed de proef zonder gekkigheid en het leverde zowaar nog een aardige positie op, lange tijd leken we in de 20 te eindigen maar er kwamen uiteindelijk toch nog snellere jongens over heen en het werd een 31ste plaats. Overall staan we nu op de 39ste.

Ok vandaag het weerzien met Buenos Aires en duim nog even met ons mee dat we niet te suf op dit laatste parcours van zo’n 780 km totaal incl. 227 km special, als nog stil gaan vallen.
Ik laat de routebeschrijving verder weg want die is verder niet bar interessant.

Een gedenkwaardig afscheid van de duinen.

Stage 14 - zaterdag 17 januari 
Cordoba > Buenos Aires
Verb.: 224 km | Spec.: 227 km | Verbinding: 341 km | Totaal: 792 kmBron: Media Gaby Uljee

     
  
  

Reageren

Naam   E-mail Mijn url
Voer onderstaande code hiernaast in:
754d82
Onthoud mijn gegevens!