Dakar nieuws: 'Gaby Uljee - Een gemiste kans'

 Het leek gisteren een redelijk relaxte dag te worden. Door de organisatie een beetje bedoeld om na de rustdag weer een beetje in het ritme te komen. Dan kan het zijn dat je aandacht een beetje verslapt, in een bocht de achterkant van de McRae wegdrift en dan probeert een rotsblokje van 1 m3 van de weg te vegen. Nou daar kan ik kort over zijn, dan breekt er het een en ander af: 2 dempers en een draagarm, om precies te zijn.

Gelukkig waren we inmiddels vlakbij het controlepunt (1) van de dag genaderd, maar zo’n rotgeintje kost toch al gauw weer een uurtje of 2.
We zijn gewoon nog in competitie maar hebben, jammergenoeg, niets kunnen doen aan het verbeteren van onze klassering. Een plaats na de 100 gisteren en 64ste overall.

Voor de komende (3 zwaarste) dagen van de rally moeten we echt bloedvoorzichtig aan de gang. We zijn qua snelle assistentie nu geheel overgeleverd aan Pascal de Baar, sinds onze eigen truck dit weekend dan toch uit de wedstrijd is gehaald en tijdens de proeven dus niet meer mag assisteren. Het worden ook 3 lange dagen voor jullie, die het echt allemaal meteen willen weten: Sorry, waarschijnlijk nauwelijks nachtrust! Ook jullie dus sterkte de komende dagen.

De route van vandaag: Stage 9 - maandag 12 januari

La Serena > Copiapo
Verbinding: 88 km | Special: 449 km | Verbinding: 0 km | Totaal: 537 km
Dit is deel één van een beslissende trilogie. De deelnemers ondervinden hier of de reputatie van de Atacama-woestijn, die bekend staat als de droogste ter wereld, gegrond is. Voor wie hoopt op duinen zal deze etappe een verademing zijn.


Bron: Media Gaby Uljee

























   



  




  

Reageren

Naam   E-mail Mijn url
Voer onderstaande code hiernaast in:
930c69
Onthoud mijn gegevens!