Dakar nieuws: 'Gaby Uljee - Een beetje Six flags in de duinen.'

 Daar begonnen we dan aan de Koninginnenrit. Ons geduld werd al meteen erg op de proef gesteld door de uitgestelde start, vanwege de mist. Als de helicopters niet kunnen opstijgen, mag er ook niet gereden worden. Dat wisten we ons nog te herinneren uit Afrika met die zandstormen. Het duurde ongeveer 2 uur langer voordat we in het zand mochten gaan spelen. Nou van duinen hebben ze hier dus meer verstand dan in de Sahara en Zandvoort bij elkaar, want als je er hier in gaat wordt je gewoon bang van de hoogte en vooral ook het stijgingspercentage.

Dat gaat die McRae van ons nooit hijsen, dachten we. Echt wel, hij kroop er dus mooi tegen op. We lieten dan natuurlijk wat lucht uit de banden ontsnappen en gedurende het parcours schepten we ons ook een slag in de rondte.
Bovenaan zo’n duin kijk je in een peilloze, steile diepte. Een beetje ‘Six Flags’ of zoals bij een (zwarte) skipiste. Als je dan een ander minuscuul klein autotje onderaan in de verte ziet, krijg je pas een idee van het juiste perspectief van dat gapende gat. Maar onze acties bleken dit maal allemaal erg effectief, want bij het laatste checkpoint lagen we op een 49ste plaats. De einduitslag is nu nog niet bekend evenals onze plaats in het klassement, maar dat is feitelijk alleen interessant voor de boekhouders onder ons.

Vandaag gaan we dus terug over de Andes op een hoogte van, hijg, hijg, 4700 meter. Dat wordt m’n hoogterecord en met ruime voorsprong versla ik vandaag alle beklimmers van de Matterhorn!

De route van vandaag: ETAPPE GENEUTRALISEERD
Stage 10 - dinsdag 13 januari

Copiapo > Copiapo
Verbinding: 686 km
Dit zou het geweest zijn:
De klassementsproef van deze dag is eenvoudigweg de langste en moeilijkste van de hele rally. Net als op de voorgaande dag krijgen de deelnemers aan het einde te kampen met een reeks duinen die zich uitstrekt over meer dan honderd kilometer.

Bron: Media Gaby Uljee

     
  
  

Reageren

Naam   E-mail Mijn url
Voer onderstaande code hiernaast in:
e8ba43
Onthoud mijn gegevens!