Dakar nieuws: 'Gaby Uljee - Binnen is binnen.'

 Je leeft hier wel met de dag, want onvoorspelbaarder kan het echt niet meer worden.
De 9e etappe van La Serana Copiago leek op het kaartje zo liefelijk langs de Pacific te lopen, maar dat bleek erg bedriegelijk. Zwaarder kan ik het me bijna niet voorstellen, hoe wel? Aan de etappe-tijd is te zien, dat we toch weer achterstand hebben opgelopen door van alles. Wat te denken van een bout uit de stuurinrichting getrild, of zo. Gaan we door met een gebroken remleiding en dus 300 km op de handrem (gelukkig geen zebra’s), een dode accu, een aanrijdinkje.

Dat overkomt ons dus op een 11 uur durende beproeving ingekort (!) naar ongeveer 420 kilometer. Maar we hebben het bivak in Copiaco na zonsondergang weer gehaald en aan het einde van de dag is dat toch het enige wat telt.

Vandaag starten we op een 80ste plaats in, naar zeggen, de zwaarste etappe van deze 30ste editie. Overall staan we volgens de boeken nu op een 52ste plaats, temidden van een serieus uitgedund deelnemersveld.

De route van vandaag:
Stage 10 - dinsdag 13 januari Copiapo > Copiapo
Verbinding: 20 km | Special: 666 km | Verbinding: 0 km | Totaal: 686 km

De klassementsproef van deze dag is eenvoudigweg de langste en moeilijkste van de hele rally. Net als op de voorgaande dag krijgen de deelnemers aan het einde te kampen met een reeks duinen die zich uitstrekt over meer dan honderd kilometer.

Bron: Media Gaby Uljee

     
  

Reageren

Naam   E-mail Mijn url
Voer onderstaande code hiernaast in:
e0c2b0
Onthoud mijn gegevens!