Dakar nieuws: 'Gaby Uljee - Als ware helden worden we enthousiast onthaald'

Begeleid door de massaal toegestroomde bevolking kregen we  de smaak weer ouderwets te pakken, nee beter nog: 'kolkte de adrenaline weer vol door de aderen'. We zweefden als vanzelf naar het eindpunt van gisteren en tevens rustdag in Valparaiso. De uitslag van de etappe sprak dat gevoel niet tegen: Een keurige 37e plaats en dat is wat we van het begin af aan voor ogen hadden. Tijdens de verbindingsroute na de proef staken we het Andesgebergte dwars door op een hoogte waar we in Europa niet eens skieen! Hmm, dat zat oorspronkelijk ook nog in de Special stage.

Ook de organisatie heeft inmiddels het penaltyboekje bijgewerkt om de voorafgaande 5e en 6e etappe goed in de individuele resultaten tot uitdrukking te brengen. Dan gaat het met de DecorumVicking equipe (even afkloppen) op de helft van deze slijtageslag nog niet zo verkeerd met een 50ste klassering overall!

Eindelijk is het vandaag de rustdag.
Pffff, ik wist niet dat er zoveel aan een auto kapot kon! De raarste dingen sneuvelen spontaan en ik ben bang dat de monteurs hun handen vol gaan krijgen. Ook een ander probleem ligt al weer op de loer en dat is bij het schrijven van dit bericht nog niet opgelost:
Onze snelle assistentietruck is nog niet teruggekeerd in het bivak. Ik zal er nu niet verder over uitweiden maar neen maar aan dat het ontbreken van snelle assistentie tijdens de klassementsproeven het verschil kan maken tussen een goede klassering en uitvallen.

De route van Morgen:
Stage 8 - zondag 11 januari 
Valparaiso > La Serena
Verb.: 245 km | Special: 294 km | Verb.: 113 km | Totaal: 652 km
Na een rustdag aan de kust van de Grote Oceaan volgt een eenvoudiger parcours. Middenin de bergen kunnen de deelnemers pas goed laten zien wat ze in huis hebben. Deskundigen op het gebied van navigatie, trajectrijden en plotseling remmen laten nu zien hoe het moet. De koplopers van het klassement hebben in deze etappe echter meer te verliezen dan dat er eer te behalen valt.


Bron: Media Gaby Uljee

     
  

Reageren

Naam   E-mail Mijn url
Voer onderstaande code hiernaast in:
2ed764
Onthoud mijn gegevens!