Dakar nieuws: 'Gaby Ulje - We hebben de smaak te pakkenSanta Ro'
Op 't kookpunt

In de 3e etappe zijn we weer landinwaarts weggereden van de Atlantische oceaan naar het Westen om in Jacobacci te finishen. (Ze hebben net als in Afrika ook hier de meest exotische plaatsnamen). We moesten meteen serieus aan de slag met een special stage van ongeveer 600 kilometer. Het werd een prima dag met een paar van de gebruikelijke ongemakken.

Naast het dagelijkse portie stofhappen een lekke band, die ultrasnel werd verwisseld en een te diep spoor. Daar werden we te hulp geschoten door Geert Verhoeven met z'n MAN-truck. Na enige tijd raakte de hydraulische olie van de koppeling op z'n koopunt, waardoor we 450 km zonder koppeling moesten rijden. Onderweg verloren we nog een deurslot . . .maar met een spanbandje hielden we de deur verder gewoon dicht.We beginnen nu te merken dat door gewoon door te gaan, ons eigen tempo te rijden en vooral alles heel te houden we vanzelf stijgen in het klassement. We eindigden als 54ste en staan 53 over all.
Kijk ook eens op Google maps of Google earth, want daar krijg je een aardige indruk van de landschappen die wij zoal trotseren!

De route van vandaag:
Stage 4 - dinsdag 6 januari 
Jacobacci > Neuquen
Verbinding: 4 km | Special: 459 km | Verbindinf: 25 km | Totaal: 488 km

De rotsachtige passages aan het begin van deze etappe zullen een stevige wissel trekken op de armen van de motorcoureurs. Maar ook diegenen die gewend zijn aan 'wadis' moeten net zo voorzichtig zijn wanneer ze de Argentijnse 'ríos' trotseren.


Bron: Media Gaby Uljee     
  
  

Reageren

Naam   E-mail Mijn url
Voer onderstaande code hiernaast in:
46d9f2
Onthoud mijn gegevens!