Dakar nieuws: 'Etappe 10 – Tim Coronel op safe naar de finish'Santiago -13 januari 2010 – Tim Coronel heeft de 10de etappe van La Serena naar Santiago in de safe modus uitgereden. Coronel kende weinig problemen met de McRae 4x2 op de lastige 238 kilometer lange etappe en kwam op tijd aan in het bivak. Vanwege problemen met de snelle assistentietruck van Pascal de Baar was het zaak voor Tim om zonder veel problemen aan te komen vandaag en dat is gelukt. Tim finishte als 53ste, net een plaats achter teamgenoot Chris Leyds

Geen snelle assistentie
Pascal de Baar, de snelle assistentietruck van het team, kende tijdens de 9de etappe grote problemen met de wielen van de Ginaf en zat 5 kilometer voor de finish muurvast. Hierdoor was de Baar te laat in het bivak en kreeg hij geen starttijd van de organisatie. Dit houdt in dat zowel Coronel als Leyds geen snelle assistentie meer hebben tijdens de laatste vier etappes.

Protest tegen uitsluiting
Het Prodakar Team heeft protest aangetekend tegen het feit dat de Baar geen starttijd gekregen heeft. De organisatie had de Baar tijdens de achtste etappe gevraagd om opnieuw het parcours op te gaan om een gestrande deelnemer te helpen. Hierdoor verloor de Baar veel tijd en kon hij pas heel laat de negende etappe starten. Op deze etappe kreeg de Baar problemen terwijl iedereen al van de proef af was en was er voor hem geen assistentie meer op de proef waardoor de Baar uiteindelijk te laat in het bivak aankwam. Pascal de Baar is daardoor uit de rally terwijl ze door de organisatie gevraagd zijn om te assisteren.

Kapotte aandrijfas
Tim Coronel reed de etappe redelijk gemakkelijk uit en had, op een gebroken aandrijfas na, geen problemen vandaag. De etappe was compleet anders dan de vorige en was op sommige stukken erg verraderlijk. De finish in Buenos Aires komt in zicht, maar er staan nog vier zware etappes te wachten en zonder snelle assistentie kan dat wel eens een lastig verhaal gaan worden voor de McRae 4x2 Buggy’s. Toch heeft Coronel er alle vertrouwen in dat hij de finish gaat halen. Het zal een kwestie van rustig uitrijden worden.

Volgende etappe
De 11de etappe van Santiago naar San Juan is een relatief korte getimede proef van 220 kilometer en de deelnemers zullen het Andes gebergte moeten trotseren. Op 3500 meter zal het vermogen minder worden door de ijle lucht en na 50 kilometer zal de afdaling beginnen wat zwaar gaat worden voor de remmen. De deelnemers verlaten Chili en komen weer
terug in Argentinië voor de laatste drie etappes tot aan de finish.

Foto’s en filmpjes van de etappes en de laatste live updates kan je terecht op www.dakarchallenge.nl
  


               
  
  

Reageren

Naam   E-mail Mijn url
Voer onderstaande code hiernaast in:
e66ce8
Onthoud mijn gegevens!