Dakar nieuws: 'Donderdag 18 oktober - Technische keuring Portalegre 500: No Problemo.'Onder een strak blauwe lucht en bij een heerlijk temperatuurtje van zo’n 24 graden Celsius werden vandaag alle deelnemers aan de ACP/Repsol Portalegre 500 technisch gekeurd. De officials van de organisatie en de FIA onderwierpen ook de Mitsubishi L200 EVO III van het AutoTrack.nl- Team van Deijne aan een nauwkeurig onderzoek op het gebied van veiligheid en techniek.

Bij een technische keuring voor een Baja maar ook voor een langere offroad rally en de Dakar worden niet alleen de deelnemende voertuigen maar ook de kleding, ja zelfs het rally-ondergoed van Tonnie van Deijne en Wouter Rosegaar streng gekeurd. Alles moet voldoen aan eisen zoals de Federation International de Automobil ze voorschrijft.
Aangezien het team dit jaar tijdens de diverse Bajas al vaker met dit bijltje had gehakt was de keuring geen enkel probleem en kijken de mannen uit naar de dag van morgen. Op vrijdag 19 oktober begint het echte werk iets ten zuiden van het provinciestadje Portalegre met een super special van 6,32 kilometer waarin de startvolgorde wordt bepaald voor de special stages van zaterdag en zondag.

Ook in Portugal hebben zich veel bekende namen uit de offroad racewereld ingeschreven. De gehele top van het FIA klassement zoals Boris Gadasin, Hamad Bin Eid Al Thani en Miroslav Zapletal staat in Portalegre aan de start.  

Bron: Team van Deijne


    
  

   

Reageren

Naam   E-mail Mijn url
Voer onderstaande code hiernaast in:
ba48bb
Onthoud mijn gegevens!