Dakar nieuws: 'Dakarsport.com - laatste nieuws etappe 5 en 6'Goed nieuws voor de Dakar-deelnemers die op dit moment nog onderweg zijn naar de finish van de zesde etappe tussen San Rafael en Mendoza. De organisatie heeft donderdagavond besloten de special na CP1 te neutraliseren. De achterblijvers kunnen via de gewone autoweg naar het bivak in Mendoza rijden.

Grens
De organisatie heeft dit besluit genomen, omdat de karavaan vrijdag naar Chili trekt. De deelnemers moeten dié dag dan ook de grens passeren anders komen ze Chili niet in.

Over Etappe 5 zal nog lang worden nagepraat, het leek wel een gevecht tussen duiveltjes en engeltjes.
Zojuist hebben we vanuit het bivak verslag gekregen van alle gebeurtenissen van gisteren.

Alex - Quad
Helaas heeft Alex een pechduiveltje getroffen is niet meer in de race. Zo goed als hij reed en op een 4e plaats richting de finish aan te rijden, zo sneu als het voor hem is geëindigd. Door een kapotte demper is Alex hard gevallen en heeft daardoor de quad op zich gekregen.
In het ziekenhuis is geconstateerd dat hij zowel voor als achter meerdere ribben gebroken heeft. Helaas voor hem eindigt deze Dakar ook veel te vroeg. De zeer geëmotioneerde Alex is inmiddels weer in het bivak. We wensen Alex veel sterkte en leven met hem mee.

Bob & Roland - Nemesis
Bob en Roland zijn vanmorgen vroeg in het bivak aangekomen. Nadat ze vannacht enkele uren in de woestijn hebben overnacht, omdat het weer te slecht was, de duinen te hoog en ze het onverantwoord vonden verder te rijden, zijn ze met zonsopgang vertrokken. Ze hebben de proef uitgereden en op het bivak aangereden. Een kapotte voorruit verwarming maakte het zicht zeer slecht en wat algemene probleempje maakte de laatste kilometers voor hen erg zwaar. Momenteel wordt er hard aan de Nemesis gesleuteld om Bob en Roland op de tijd aan de start te krijgen.

Tim & Tom - Nemesis
Tim & Tom hebben misschien toch een engeltje op hun schouders. Ondanks het uitvallen van gisteren maar het neutraliseren van de proef zijn ze vanmorgen toch weer van start gegaan. Hopelijk kunnen zij hun Dakar voort zetten en heeft het voorval van gisteren geen invloed op hun verdere deelname.

Motoren
Onze Nederlandse motorrijders lijken gister minder tegenslagen te hebben geahd. Het uitgebreide verslag van het motorteam lees je hier...


Bron: Media DakarSport.com      
  

Reageren

Naam   E-mail Mijn url
Voer onderstaande code hiernaast in:
3e52be
Onthoud mijn gegevens!