Dakar nieuws: 'DakarSport.com - Dakar 2009 Argentinië & Chili, het is voorbij...'De allereerste Dakar rally in Zuid Amerika is gefinisht in Buenos Aires. Veel publiek, fans en sponsoren uit alle delen van de wereld hebben de Dakar-helden toegejuicht tijdens de huldigingen. Wat waren ze blij, de mannen van team Dakarsport.com: “We hebben het gehaald !!!".

Zondag morgen kwamen eerst de motoren over het podium rijden, met onder andere Mirjam Pol, Jurgen van den Goorbergh en Kees Koolen. Zij werden mooi in het zonnetje gezet met de verdiende prijzen en medailles. In de middag was het enthousiasme van het publiek nog groter, want de rally auto’s arriveerden 1 voor 1 bij het podium.Roland Rijpma en Bob ten Harkel hadden beide een grote grijns op hun gezicht toen zij de medaille in ontvangst namen. Roland: ”We zijn er weer”. Knap gedaan wat deze beide mannen hebben doorstaan. Tim en Tom Coronel kwamen net iets later. Ook zij werden als helden ontvangen en kregen een mooi aandenken aan “Le Dakar 2009”.Daar zijn ze dan ook maar al te blij mee. De fans en sponsoren stonden bij de hele ceremonie en hebben flink kunnen genieten! Tegen de avond kwam ook de T4 met Pierre Blom, Dan Kracht en Rene Peltenburg. Ook zij waren uitgelaten blij met het behaalde resultaat. Wat een team en wat een mooie resultaten.

Wat heeft het team zijn best gedaan deze afgelopen weken...
Natuurlijk gingen er maanden van werk aan vooraf voordat de mannen in Argentinië bij de start klaar stonden. Maar het begon uiteindelijk allemaal in Buenos Aires op 3 januari, bij de start van Le Dakar 2009. Twee weken vol avontuur voor de boeg in nieuwe landen met nieuwe uitdagingen. En dat hebben ze geweten! De rally was dit jaar zeker zwaar te noemen. Weersomstandigheden, terrein condities, het speelde allemaal mee in deze “afvalrace”.Meerdere malen werd er dan ook door de organisatie A.S.O. ingegrepen. Specials werden ingekort, vooral bij de auto’s en trucks omdat de etappes toch zwaarder waren dan voorzien. Maar ook werden er etappes geneutraliseerd. Het was soms afzien, zwaar, zweten, sleutelen, vloeken, lachen, teleurstellingen te boven komen, winnen, genieten en nachtjes doorbrengen in de woestijn, maar zeer zeker een geslaagde Dakar rally 2009!

Alle ingrediënten zaten in deze rally, zoals ook beloofd door Etiënne Lavigne bij de persconferentie op 3 januari. Dit hoort allemaal bij de zwaarste rally van de wereld.

Team Dakarsport.com mag met trots zeer tevreden terugkijken op een bewogen rally.
Alle fans, sponsoren, vrienden en kennissen:  “Bedankt voor jullie steun en  vertrouwen in ons”!!!

En verder...
Zondag avond zijn alle voertuigen in de haven weer ingeleverd en kan het besef langzaam door gaan dringen bij de deelnemers: Le Dakar 2009 is voorbij, maar laat zeker bijzondere herinneringen na. Tijd dus voor een feestje in Buenos Aires. Maandagavond vertrekt het vliegtuig weer naar Nederland waar zij allen Dinsdagavond rond 18.30 uur zullen landen (Nederlandse tijd).

Uitslag:
Auto’s
53. 384 TEN HARKEL (NLD) RIJPMA (NLD) 
            BOWLER 119:38:59 71:28:02
70. 354 CORONEL (NLD) CORONEL (NLD)
            BOWLER 295:18:26 247:07:29
Truck
43 551 BLOM (NLD) PELTENBURG (NLD) KRAGT (NLD)
           GINAF 230:34:07 180:59:21


Bron: Media DakarSport.com      
  

Reageren

Naam   E-mail Mijn url
Voer onderstaande code hiernaast in:
8465cb
Onthoud mijn gegevens!