Dakar nieuws: 'Dakar-rally slaat andere wegen in'


Etienne Lavigne

De organisatie van de Dakar-rally heeft vooralsnog afscheid genomen van de Sahara. Vanwege terreurdreiging werd de dertigste monsterrit door de Afrikaanse woestijn op 4 januari afgelast. De Franse organisator Amaury Sport Organisation gaat andere wegen inslaan.

Aanstaande dinsdag in Boedapest en de volgende dag in Boekarest zal Dakar-directeur Etienne Lavigne uit de doeken doen dat in komend voorjaar een rallyraid wordt georganiseerd door Hongarije en Roemenië. Hij treedt dan in detail over het evenement dat als 'Dakar Series' wordt gelabeld.

Verwacht wordt dat Lavigne aanstaande maandag ook daarover duidelijkheid verschaft. Vorige maand heeft Chili bij monde van de ministeries van Toerisme en Sport kenbaar gemaakt als gastland voor de rally te willen fungeren. Vanuit de organisatie vernam het Ginaf-truckteam gisteren dat de Argentijnse hoofdstad Buenos Aires op 12 januari 2009 de startplaats wordt van een twee weken durende rally door Argentinië en Chili. Voorafgaande zou eind dit jaar in Lissabon de keuring plaatshebben en zijn proeven in Portugal gepland, alvorens de karavaan naar Zuid-Amerika wordt verscheept.

Intussen zoeken diverse Nederlandse Dakar-teams naar alternatieven voor de afgelaste woestijnrally. Afgelopen donderdag had er in De Meern een drukbezochte informatieavond van de Transoriental plaats. Deze rally, die door oud-Dakar-winnaar René Metge wordt georganiseerd, wordt van 12 tot en met 28 juni gehouden en voert via startplaats Sint-Petersburg in Rusland en Kazachstan naar eindpunt Peking. Veel Nederlandse rallyrijders en -teams voelen veel voor dit avontuur, maar wachten op wat Lavigne hun nog te bieden heeft.


Bron: Telesport, Coo Dijkman

  

    


  
   

  

Reageren

Naam   E-mail Mijn url
Voer onderstaande code hiernaast in:
f91cd9
Onthoud mijn gegevens!