Dakar nieuws: 'Dakar Rally naar Zuid-Amerika'
PARIJS -  De Dakar Rally wordt volgend jaar verreden in Argentinië en Chili. Dat hebben de organisatoren van de wedstrijd die dit jaar wegens terreurdreiging niet doorging, maandag bekendgemaakt.
De race zal op 3 januari beginnen in Buenos Aires. De Argentijnse hoofdstad is op 18 januari ook het eindpunt.

De woestijnrace werd dit jaar een dag voor het begin voor het eerst in de geschiedenis afgelast. Dat gebeurde vanwege de directe dreigingen door terroristische groeperingen in Mauritanië. Na de moord op vier Franse toeristen op kerstavond, waarschijnlijk door aan een Al Qaida-gelieerde organisatie, had Frankrijk al een negatief reisadvies uitgegeven voor het Afrikaanse land. Acht etappes van de rally zouden door Mauritanië gaan.


Etienne Lavigne, de boss van de Dakar Rally.

Bijzonderheden over de rally van 2009 worden dinsdag in Buenos Aires bekendgemaakt. „De deelnemers die dit jaar zouden rijden krijgen in elk geval voorrang voor volgend jaar”, meldde race-organisator Etienne Lavigne. De inschrijving start op 15 mei. De deelnemende voertuigen kunnen eind november, begin december worden verscheept naar Zuid-Amerika. De overtocht duurt drie weken.

Bron: Telesport


  

  

  
  
   

Reageren

Naam   E-mail Mijn url
Voer onderstaande code hiernaast in:
b118c6
Onthoud mijn gegevens!