Dakar nieuws: 'DAKAR-DRAMA LEVERT TOCH WINNAAR OP'


Het bijeengebrachte bedrag wordt onthuld, v.l.n.r. Ineke van Barneveld, Jeroen Stevens (achter), Martien Hol, Gerard van Winkoop, Aart van Meerveld en Rob Vink.

Vink Rally Sport overhandigt recordbedrag aan Stichting Racen tegen Kanker

Ondanks het afblazen van de woestijnrally Le Dakar eerder dit jaar – één dag voor de start in de Portugese hoofdstad Lissabon – is er toch één grote winnaar uit de bus
gekomen: de Stichting Racen tegen Kanker ontving een bedrag van Vink Rally Sport van maar liefst € 18.250,-. Dit was nog meer dan dat er in 2007 bijeen werd gereden.
Een absoluut recordbedrag.Barneveld – Tijdens een geanimeerde en drukbezochte bijeenkomst van Vink Rally Sport  in Eetcafé De Gribus - dat in januari omgebouwd zou worden tot ‘Dakar-café’ – waren alle mensen van en rondom het team van Vink Rally Sport bijeen gekomen om terug te blikken.
Maar gelet op de deceptie afgelopen januari, werd er deze avond meer vooruitgeblikt naar de activiteiten die op stapel staan: in april wordt deelgenomen aan de ‘Central Europe Rally’, die wordt verreden in Hongarije en Roemenië én natuurlijk werd er reikhalzend uitgekeken naar de definitieve mededeling van het team van Vink Rally Sport dat er in januari 2009 zal worden meegedaan aan Le Dakar in Zuid-Amerika, in Argentinië en Chili.Rob Vink liet de aanwezige betrokkenen en supporters niet lang in het ongewisse: ‘We doen mee en willen ook meedoen om de prijzen! We hebben een superauto, dat is heen en weer naar Lissabon wel gebleken. De ‘Central Europe Rally’ beschouwen we als een cadeautje van de organisatie A.S.O., die we zullen gebruiken om de Ginaf-truck helemaal uit te testen en nadien nog beter te prepareren voor de échte Dakar-rally die start in Buenos Aires. Ook de finish zal plaatsvinden in deze Argentijnse hoofdstad en we hopen velen van jullie daar weer te zien bij het finishweekend’.

Belangrijk element van deze bijeenkomst was de overhandiging van het bijeengebrachte bedrag voor het goede doel, dat pontificaal op de knalgele Vink-truck staat vermeld: Stichting Racen tegen Kanker. Rob Vink daarover: ‘We hadden alles tot in de puntjes voor mekaar, de presentatiedag in Valkenswaard, een prachtige uitzwaaidag op het Barneveldse Torenplein met een mooie oliebollen-verkoopopbrengst met dank aan Echte Bakker van der Veer en de onmisbare medewerking van Eetcafé De Gribus en prima medewerking voor de verkoop van onze merchandising-spullen bij ondermeer Albert Heijn in Barneveld. Dat alles bij elkaar – en
niet in de laatste plaats enkele ontvangen forse giftenen de enthousiaste ondersteuning van de Barneveldse bevolking, heeft er toe geleid dat we een fantastisch bedrag aan Racen tegen Kanker kunnen overhandigen’.

Voordat de cheque aan voorzitter Aart van Meerveld van Stichting Racen tegen Kanker werd overhandigd, vertelde deze nog even welke ambitieuze projecten er voor de gezinnen die in hun midden met deze ziekte te maken hebben op stapel staan. En ook dat goed voorbeeld goed doet volgen, getuige het feit dat de Stichting ook als doel is gekozen door de organisatie van het Preuvenement (28 maart a.s. in De Veluwehal) en door de Kiwanis Club Barneveld voor hun jaarlijkse golfdag. Geflankeerd door de andere teamleden van Vink Rally Sport reikte Rob Vink de cheque uit aan Aart van Meerveld, die bijna niet kon wachten om de cheque van de verpakking te ontdoen. Met vreugdekreten werd de cheque omhoog getild om aan de vele aanwezigen het resultaat te tonen: maar liefst € 18.250,- kan Stichting Racen tegen Kanker toevoegen aan hun ‘Duitsland-project’ dat dit najaar moet plaatsvinden. 

Bron: Media Vink Rally Sport  

  
  
   

   

Reageren

Naam   E-mail Mijn url
Voer onderstaande code hiernaast in:
92d6d7
Onthoud mijn gegevens!