Dakar nieuws: 'BOVAG Pechhulp in de Dakar Rally'BOVAG servicepartner van grootste Nederlandse rallyteam Dakarsport.com

Dakarsport.com, het grootste rallyteam dat deelneemt aan de Dakar Rally, kan in januari in Zuid-Amerika vertrouwen op BOVAG als servicepartner. Als sponsor van het assistentieteam ondersteunt BOVAG de vier Bowler rally-auto’s, een racetruck, acht motoren en een quad van het zestigkoppige team, waar onder andere Tim en Tom Coronel deel van uitmaken.

De karavaan verruilt in 2009 Noord-Afrika voor Zuid-Amerika. Het vertrek is op 3 januari vanuit Buenos Aires en via 9.000 kilometers door Patagonië, de Andes en de Atacama-woestijn finishen de deelnemers op 18 januari weer in de Argentijnse hoofdstad. Met de ondersteuning van BOVAG Pechhulp houden de vakmensen van Dakarsport.com hun coureurs ook onder extreme omstandigheden mobiel. Tijdens de laatste Dakar-rally in 2007 haalden alle auto’s, trucks en motoren van het Nederlandse team de finish.

Biobrandstof
BOVAG en Dakarsport.com hebben de organisator van de Dakar Rally (A.S.O.) inmiddels schriftelijk verzocht om schone en verantwoorde biobrandstoffen in de rally beschikbaar te maken. Het wedstrijdreglement staat het gebruik hiervan toe, maar deze zogenaamde ‘tweede generatie’ brandstof is momenteel niet op grote schaal verkrijgbaar in Chili en Argentinië. In samenwerking met Stichting GUTTS wil BOVAG de assistentievloot van het rallyteam geschikt maken voor schonere biodiesel. Met het gebruik van zulke biobrandstoffen kan de rally als voorbeeld dienen voor de vele miljoenen mensen die het spektakel dagelijks op tv volgen.

Dakarsport.com
Hollands glorie in Zuid-Amerika is het grootste team dat komend jaar deelneemt aan de Dakar Rally en het enige team dat in alle klassementen is vertegenwoordigd. Dakarsport.com verschijnt in het autoklassement met vier speciaal geprepareerde Bowlers aan de start. De auto’s worden onder andere bestuurd door de welbekende tweelingbroers Tim en Tom Coronel en door de Belgische rallykampioen en voormalig WRC-rijder Freddy Loix. Het stuur van de racetruck is in handen van Dakarveteraan Hans Bekx, terwijl oud-MotoGP-coureur Jurgen van den Goorbergh deel uitmaakt van het team van acht motorcoureurs. BOVAG-lid Alex Brusselers doet op een quad mee voor de eindoverwinning.Bron: Media
Dakarsport.com

  

   

Reageren

Naam   E-mail Mijn url
Voer onderstaande code hiernaast in:
c57a3c
Onthoud mijn gegevens!