Dakar nieuws: 'Bob ten Harkel nieuwe troef Dakarsport.com in Dakar 2009'Bob ten Harkel, tweevoudig winnaar van het T1-klassement in de Dakar Rally, vervangt Freddy Loix als rijder van de eerste Bowler Nemesis van Dakarsport.com. Afgelopen dagen werd duidelijk dat Freddy door zijn nieuwe contract met Peugeot onverenigbare verplichtingen heeft vanwege de IRC Rally van Monte Carlo.
Met Bob beschikken we over de Nederlandse autocoureur met de mooiste erelijst in de Dakar Rally.

In 1994 en 1998 won hij het T1-klassement (standaardauto’s) met tweemaal een 10e positie overall. Viermaal was hij de snelste Nederlander in ondermeer een Mitsubishi, een Hakvoort-buggy en onze Bowler Wildcat. Ten Harkel reed in 2006 ook al voor Dakarsport.com en finishte toen als 18e overall en snelste Nederlander, samen met navigator Herman Vaanholt. "Met deze nieuwe Bowler Nemesis is finishen het belangrijkste”, tempert Bob de verwachtingen. “De Nemesis is met Freddy geprepareerd om top-15 te rijden, is erg snel en stuurt super." We gaan de rally echter dag voor dag opbouwen zonder overbodige risico’s te nemen. Na de rustdag gaat voor mij het feest pas losbarsten.”

Roland Rijpma is de navigator en start zelf in zijn derde Dakar Rally. Roland: “Het spijt Freddy echt enorm dat hij er niet bij kan zijn, maar hij is tot aan de keuring volgende week nog vol betrokken om de puntjes op de ‘i’ van de Nemesis te zetten.”
Roeland Voerman heeft besloten Dakar 2009 over te slaan en plant alternatieve rally's in 2009 om er het jaar erna weer bij te zijn. De assistentiecrew van team Dakarsport.com blijft op ongewijzigde sterkte en zal derhalve met nog meer aandacht de twee Nemesissen van het team onderhouden tijdens de Dakar.
 
Bron: Media DakarSport.Com
     
  

Reageren

Naam   E-mail Mijn url
Voer onderstaande code hiernaast in:
f5fe7f
Onthoud mijn gegevens!