Dakar nieuws: 'AutoTrack.nl- Team van Deijne'Dinsdag 6 november 2007 - Back from Tunesia...
 

Het zandhappen in het zuiden van Tunesië is de bemanning van de wedstrijdauto’s ook dit jaar goed bevallen. Maandagavond laat is vrijwel iedereen teruggekeerd op vliegveld Eindhoven. De trucks en L200 worden op korte termijn in Brabant terugverwacht.

Naast de complete ploegen van de Racetrucks waren ook Tonnie van Deijne en Wouter Rosegaar ook vrijdagavond op het vliegtuig gestapt onder het motto: “Je kunt nooit genoeg ervaring in het zand hebben”.Om het mogelijk te maken om kleine aanpassingen ter plekke in Douz te doen hadden er zelfs enkele T-5 leden een extra snipperdag opgenomen. Dit was de ideale gelegenheid voor een groot gedeelte van de ploeg die op 5 januari 2008 in Lissabon aan de start staat van de dertigste Dakar om alvast aan elkaar te wennen en laten we het alvast maar verklappen; het is iedereen goed bevallen.

Er is ruim zeshonderd kilometer gereden op een gevarieerd terrein van stenen, gravel, high speed tracks, zandduinen en kamelengras, kortom, veel geleerd, veel getest en het team heeft alleen nog maar meer zin in de Dakar gekregen. Voor Frits van Eerd, was het de eerste kennismaking met zand maar door zijn rallyervaring en zekere niet in de plaats door de aanwijzingen van Peter en Eimbert voelde de Jumbo truck zich al snel thuis tussen de hoogste zandduinen. We hebben nog een geheime tip voor degene die weddenschappen afsluiten voor de klassering in het truckklassement van de Dakar.Probeer het eens met Frits van Eerd. Het thuisfront hoorde alleen maar enthousiaste verhalen over de stuurkunsten van Frits in Douz. Diverse verbaasde opmerkingen als “onvoorstelbaar hoe hij die truck rondstuurt”,  “wat gaat die man hard!” en “dit is de eerste serieuze test achter het stuur en hij heeft geen één keer vastgezeten” waren niet van de lucht. Ook Paul, Marcel en Thijs in de snelle assistentie T-4 hebben aan elkaar kunnen wennen en het is al een echt team aan het worden. Ook deze mannen raken vertrouwd met hun machine en hebben veel ervaring opgedaan in Tunesië.

De Mitsubishi L200 Evo III gaat bij terugkomst volledig de revisie in. De motor en versnellingsbak gaan terug naar de fabriek in Frankrijk en komen daar over een aantal weken als nieuw weer van terug. Er zit nog wat sleutelwerk aan de T-4 en T-5 trucks maar ook deze voertuigen zullen ‘fris en fruitig‘ in Lissabon aan de start van de Dakar staan.

Ook Omroep Brabant, mediapartner van het AutoTrack.nl Team van Deijne, is meegevlogen naar het Tunesische Douz om daar filmopnames van het team te maken. Vanaf zondagavond 9 december zal er een wekelijkse uitzending zijn waarin de weg naar Dakar van het AutoTrack.nl- Team van Deijne getoond zal worden.

Bron: Media Team van Deijne

    
  

   

Reageren

Naam   E-mail Mijn url
Voer onderstaande code hiernaast in:
09ef62
Onthoud mijn gegevens!