Dakar nieuws: 'Afrika blijft optie'


President van de Dakar Rally, Patrice Clerc (l) met ASO-president Etienne Lavigne.

PARIJS -  Etienne Lavigne nam, zoals hij aangaf "de moeilijkste beslissing in mijn professionele leven", toen hij als patron van de Dakar-rally het evenement moest afgelasten vanwege de onveilige situatie in Afrika. Groggy, maar zich nog wel staande houdend, ging de Fransman niet bij de pakken neerzitten. Al een week na die dramatische mededeling op 4 januari jl. namen hij en zijn staf het initiatief om hun contacten in Zuid-Amerika aan te spreken

In Argentinië en Chili stonden verantwoordelijke ministers open om een alternatief voor de Dakar-rally te bieden. De resultante ervan werd de afgelopen dagen bekendgemaakt.

Toch blijft Lavigne van mening dat de Dakar-rally ooit weer terug zal keren naar Afrika. "Jazeker, daarvan ben ik overtuigd. Maar wanneer, is moeilijk te voorzien. Dat hangt van issues als veiligheid af. Vergeet niet dat er een paar weken geleden nog een terreuraanslag in Nouakchott heeft plaatsgehad. We hebben dan ook geen moment spijt van de afgelasting, hoe ingrijpend die ook voor de deelnemers en ons was. We blijven evenwel in gesprek met de instanties en autoriteiten in Afrika. De toekomst zal het leren.”

Bron: Coo Dijkman, Telesport

    

  

  

  

Reageren

Naam   E-mail Mijn url
Voer onderstaande code hiernaast in:
b59a62
Onthoud mijn gegevens!