Dakar nieuws: 'Achthonderd voertuigen Dakar ingescheept'LE HAVRE -  De Dakar Rally begint pas op 3 januari, maar de deelnemende voertuigen uit Europa zijn al onderweg. Ruim achthonderd motoren, rallywagens en rallytrucks staan in de Franse havenplaats Le Havre klaar om in te schepen op de 'Grande Benelux', een reusachtig cruiseschip. De boot vertrekt maandag 1 december en arriveert naar verwachting op 16 of 17 december in de haven van Buenos Aire

De Dakar Rally wordt voor het eerst gehouden in Argentinië en Chili. De organisatie is uitgeweken naar Zuid-Amerika nadat begint dit jaar de beruchte woestijnrally door Noord-Afrika werd afgelast uit angst voor terroristische acties.

Alle voertuigen zijn de afgelopen twee dagen grondig gekeurd in Le Havre. Het gaat om in totaal 710 wedstrijd- en assistentievoertuigen en 110 auto's van de organisatie en de media. De Nederlandse inbreng in de karavaan is groter dan ooit. Liefst 67 equipes gaan van start: 32 motorrijders, twee quads, zeventien rallyauto's en zestien rallytrucks.


     
  
  

Reageren

Naam   E-mail Mijn url
Voer onderstaande code hiernaast in:
d26599
Onthoud mijn gegevens!