Dakar nieuws: '8 December pre-proloog in Valkenswaard'Op zaterdag 8 december 2007 komen alle Nederlandse Dakar-deelnemers voor het vierde achtereenvolgende jaar naar Valkenswaard voor de officiële RTL GP Dakar Pre-Proloog.

Mogelijkheid
Het evenement, waar vorig seizoen bijna tienduizend toeschouwers op af kwamen, zal de enige echte mogelijkheid voor het publiek zijn om alle Nederlandse motoren, auto’s en vrachtwagens in actie te zien.

Trucks
Hans Stacey, winnaar van de Dakar Rally van afgelopen seizoen, zal in Valkenswaard opnieuw aan de start verschijnen in de MAN. De grootste concurrentie zal hij naar verwachting ondervinden van Jan en Gerard de Rooy. De trucks zullen allemaal een snelle tijdronde op het EuroCircuit rijden. De twee snelste vrachtwagens plaatsen zich voor de finale waarin de beide rijders een nieuwe tijdronde moeten rijden. De snelste coureur mag zich kronen tot de winnaar van de Dakar Pre-proloog bij de trucks.

Auto's
Ook de auto’s rijden volgens hetzelfde concept als bij de trucks. Allemaal maken ze een getimede ronde, waarna de twee snelste auto’s de finale rijden. Meest opmerkelijke duo is misschien wel Dakar-veteraan Chris Leyds en RTL Travel-presentator Chris Zegers. Zij maken deel uit van het grootste Nederlandse Dakar-team uit de historie van de rally: het Team Dakarsport. De equipe start met vier auto’s, twee racetrucks, een quad en acht motoren.

Motoren
Bij die motorrijders zijn onder andere de enige Nederlandse vrouwelijke deelnemer Mirjam Pol en debutant Jurgen van den Goorbergh, die de wegmotor inruilt voor de crossmotor. De bijna 30 motorrijders zullen net als afgelopen jaar in drie verschillende manches rijden. De drie beste rijders per manche plaatsen zich voor de finale. De overgebleven motorrijders krijgen nog een kans in de verliezerronde; de snelste twee van deze heat plaatsen zich alsnog voor de finale. Uiteindelijk is er de Grote Finale waarin de snelste 11 rijders strijden om de overwinning.

Demo's
Tussen de races door zullen er diverse demonstraties worden georganiseerd. Tevens maakt er een aantal bezoekers kans op een taxiritje met een van de deelnemers.

Toegang
De poorten van het EuroCircuit gaan om 09.00 uur open. De Pre-proloog zal eindigen rond de klok van 17.00 uur. Bezoekers van dit unieke Dakar-evenement betalen voor hun entreekaart 10 Euro en hebben de hele dag onbeperkt toegang tot zowel de paddock als langs de baan. Genoemde prijzen zijn inclusief parkeergeld. De entreeprijs voor kinderen tot 12 jaar is 5 euro.

Kaarten
Wilt u kaarten bestellen of wilt u meer informatie over het programma houdt dan de website www.rtlgp.nl in de gaten. Vanaf vrijdag 9 november start de voorverkoop.

Kijk ook een sop www.dakar2008.nl

Bron: RTLGP

    


 
  

Reacties

Deze kaart komt me toch bekend voor. Spreek hij jouw ook tot de verbeelding? ga dan naar www.dakar2008.nl - downloads en stuur hem dan via www.postkaarten.nl voor slechts 99 cent naar iemand die je vraagt om mee te gaan naar Valkenswaard of naar je zelf. De babes zijn daar ook weer.

Reageren

Naam   E-mail Mijn url
Voer onderstaande code hiernaast in:
0add15
Onthoud mijn gegevens!