Roy Monden “eerste race uitgevallen, race twee een 12de plaats”

Op het Circuit van Zolder werd het afgelopen weekend (9 juli) race vijf en zes in het BRL Kampioenschap 2006 verreden. Het team kon zoals gebruikelijk sponsor Delbouw, die met vele mensen naar het circuit was gekomen, verwelkomen. En niet alleen de Delbouw mensen waren er. Ook de kersverse sponsor Kingspan® en sponsor Pokerplaza waren gekomen om met het team beter kennis te maken. En vielen met hun neus in de bekende race boter en konden life meemaken wat er al met autoracen kan gebeuren.

  


                            
Er was dan ook veel bewondering van de kant van de sponsors voor de inzet van het team later op de dag. Want wederom werd Roy geplaagd door elektronische problemen, zodat hij in de eerste race de wedstrijd moest laten voor wat het was. De teamleiding besloot, na overleg met sponsor Delbouw en de BRL Organisatie, een reserve BRL-V6 in te zetten.Dit hield wel in dat die auto helemaal omgebouwd moest worden met onderdelen en de afstellingen van de groene Delbouw BRL-V6 van Roy. Het werd spannend of die race tegen de klok werd gewonnen door de monteurs, immers dat moest tussen de twee races in gebeuren en de tijd was erg krap. Onder leiding van Engineer Kees Haasnoot storten alle monteurs van team zich op de twee BRL-V6 raceauto’s. Ook een vroegere monteur van Roy die alleen maar kwam kijken naar de race aarzelde geen moment en sprong bij.

Vlak voor de wedstrijd, echt op de seconde af was de klus geklaard en kon Roy in de klaarstaande reserve BRL-V6, de door de combinatie van het vele bodywerk meer een geel/groene smartie was geworden, de race beginnen. Als laatste ging Roy door het hek naar P18 op de startopstelling. Na de start wist Roy enkele plaatsen te winnen en ging met de toch voor hem vreemde auto het duel niet uit de weg. Dat Roy daarbij niet op het scherp ging was duidelijk, de punten waren belangrijker. Het was voor het team dan ook een opluchting toen Roy op plaats 12 over de finish kwam.

Het team, sponsors en Roy kunnen terugkijken op een weekend waarin door iedereen een enorme prestatie van teamspirit is geleverd. Een woord van dank aan de sponsors Delbouw, Kingspan®, Pokerplaza en de BRL Organisatie voor hun inzet is zeker op zijn plaats. De volgende wedstrijden worden verreden op de Nurburgring in Duitsland op 0-00 juli a.s. tijdens het Truck Festival.
                             www.delbouw.nl


                   www.insulation.kingspan.com

Reageren

Naam   E-mail Mijn url
Voer onderstaande code hiernaast in:
f4f619
Onthoud mijn gegevens!