Race 12 en 13 Ford Ned. Elf BRL-series “BRL-V6 in actie tijdens het Truck Grand Prix Festival op het circuit van Zolder in België”

Op 9 en 10 september a.s. zullen de Ford Ned. Elf BRL-series onderdeel zijn van het Truck Grand Prix Festival op het circuit van Zolder in België. Dat weekend wordt wedstrijd elf en twaalf van de strijd om het Kampioenschap bij de BRL-series verreden. Het Kampioenschap 2006 staat nog helemaal open en Jacky van der Ende, Donald Molenaar, Sandor van Es, Donny Crevels, Marc Goossens, Danny van Dongen en Jeroen Reijntjens zullen alles uit de kast halen om op het Circuit van Zolder goede zaken te gaan doen.De deelname van de BRL-V6 series aan de A1 GP op het Circuit Park Zandvoort in oktober a.s. betekent voor de coureurs een extra wedstrijd die meetelt voor het Kampioenschap. Destemeer noodzaak om zoveel mogelijk punten in België te gaan scoren.

De bekende Belgische coureur Tim Verbergt zal dit raceweekend in de BRL-V6 plaatsnemen. De 30-jarige Tim werd in 2003 Kampioen bij de BTCS en in 2004 vice-kampioen. Tim rijdt in de BTCS klasse voor het Dubois Racing Team in de Audi A4 1.8 Turbo, een raceauto waar 400 paardenkrachten aan boord zijn. Voor eigen publiek op het Circuit van Zolder rijden nu in totaal drie Belgische coureurs mee bij de BRL-V6, Marc Goossens, Pieter Belmans en Tim Verbergt.Initiatiefnemer van de series Harry Maessen: “Dat betekent heus niet dat de rest van het veld op zijn lauweren zal rusten. Integendeel, het zijn allemaal coureurs die zich niet zomaar laten passeren en er alles aan zullen doen om zo hoog mogelijk te scoren. Bovendien zal het mij niet verbazen als een van deze coureurs opeens op het podium te vinden is. Dit deelnemersveld kent ook alleen maar sterke namen zoals: Allard Kalff, Tim Verbergt, Pieter Belmans, Barry Maessen, Niels Bouwhuis, Nelson van der Pol, Christiaan Frankenhout, Francesco Pastorelli, Roy Monden, Daniel Schryvers, Sebastiaan Visser, Peter Stoxs en Arend de Boer. Het publiek dat komt kijken zal dan zeker gaan meemaken dat deze mannen autosport van de bovenste plank laten zien.”De BRL-V6 is een achterwiel aangedreven zgn. silhouet raceauto met spaceframe en daarover de body van de Ford Mondeo. Deze raceauto weegt slechts 925 kg en brengt 325 pk op het asfalt. Door de hoge Hoosier banden heeft de BRL-V6 een Nascar achtige uitstraling en geeft de uit de Ford Mustang afkomstige 4,0 liter V6-motor een prachtige sound.

Harry Maessen vervolgt: “Voor aankomend jong talent hebben wij de BRL-Light klasse. Via de instap bij de BRL-Light is er een goede doorstroom mogelijk naar onze super kanonnen de BRL-V6. Aan jong talent is in Nederland echt geen gebrek. Het is toch pijnlijk te zien dat er voor jonge talentvolle coureurs die o.a. uit de karts vandaan komen, praktisch geen mogelijkheden meer zijn in Nederland. Met het verdwijnen van de Formule Renault naar het Europese rijden blijft alleen de Formule Ford over. Wij denken deze jonge coureurs een prima alternatief te kunnen bieden met onze BRL-series. Ik heb dan ook de overtuiging dat wij het Belgisch/Nederlands autosportpubliek een perfect programma aanbieden. Een veld gevuld met topcoureurs en er staan plm. 40 raceauto’s aan de start. Dat alles staat garant voor spectaculaire wedstrijden op het Circuit van Zolder op 8 en 9 september a.s.”

De BRL-Light zal ook zeker de nodige spanning te zien geven. Een aantal coureurs zijn van de karts overgestapt naar deze opstapklasse. Jochen Habets en Thomas Hylkema komen beiden (17 jaar oud) uit voor het Collé Rental & Sales Racing Team. Henri Zumbrink en Dick Freebird komen ook bij de karts vandaan en gaan bij de BRL-Light aan een autosport carrière beginnen. Deze coureurs zullen de strijd aangaan met regerend kampioen Marijn van Kalmthout en o.a. Peter Furth, Theo Stor, Niels Hartvelt en Renee Zwikker.

De BRL-Light is dit seizoen voorzien van een nieuwe Ford Focus body welke de raceauto samen met de achtervleugel een spectaculair uiterlijk geeft. De 225 pk sterke 2,3 liter Ford Duratec motor is in een space frame gebouwd en weegt slechts 825 kg en is achterwiel aangedreven.
                           www.brl-v6.com
 

                 www.eric-experience.com/brl-v6


             www.colle-sittard.nl / www.colleracing.nl


                        www.ast-suspension.com

Reageren

Naam   E-mail Mijn url
Voer onderstaande code hiernaast in:
b59a62
Onthoud mijn gegevens!