Marijn van Kalmthout wint ‘mooiste race van zijn leven’Zandvoort, 1 oktober 2006 – “Dit is het mooiste moment van mijn twaalfjarige carrière als autocoureur”, vond Marijn van Kalmthout (Hoofddorp). Hij had zojuist voor de ogen van maar liefst 75.000 toeschouwers de race van de ELF BRL Light Series , verreden tijdens de A1 Grand Prix op Circuit Park Zandvoort, gewonnen. Het was alweer de zevende zege van Marijn dit seizoen. Een dag eerder eindigde hij als tweede.

Met nog twee races te gaan voert Marijn het tussenklassement aan. “Tijdens de Finaleraces wordt het erop of eronder”, verwees hij naar zijn minieme voorsprong op tweede man Dick Freebird, die uitkomt in het zgn. ‘Jong Talent Programma’.  

Marijn van Kalmthout begon het raceweekeinde goed: hij stelde de pole position voor de eerste race veilig. Marijn was ruim een halve seconde sneller dan tweede man Dick Freebird, zijn grootste concurrent in de strijd om de titel. Na de start van de race waren de rollen omgedraaid. Freebird lag op kop, vlak voor Van Kalmthout. Er ontspon zich een rondenlang, zeer spannend gevecht, waarbij Marijn nooit meer dan een paar meter achter zijn tegenstander reed. In de tweede helft van de race moest de Hoofddorpse Ford-dealer vervolgens toezien hoe Dick Freebird iets wegliep en won, voor Marijn was  de tweede plaats weggelegd. “Ik had een matige start, mede omdat ik niet teveel risico’s wilde nemen”, aldus Marijn na de race. “Vervolgens zag ik geen kans om mijn positie terug te pakken. Mijn auto was goed, ik heb mijn best gedaan en geen fout gemaakt, maar dat was niet genoeg. Soms reed er een langzamere BRL-V6 tussen Dick en mij, dat heeft mij tijd gekost. Er zat niet meer in dan de tweede plaats. Het is in ieder geval wel gunstig dat ik veel punten heb gepakt.”  

   

In de tweede race lag Marijn aanvankelijk op de derde plaats. “Ik remde Dick Freebird meteen na de start voor de Tarzanbocht uit, vervolgens passeerde ik een aantal bochten verder ook de Zandvoorter Peter Furth. Zo kreeg ik de leiding in handen”, blikte de Ford-dealer op zijn race terug. Vervolgens reed hij zeker niet ‘in een fauteuil’ naar de finish. “Tijdens de race ging het regenen, terwijl iedereen op slicks reed. Voor mij was dat een voordeel, want ik kon mijn voorsprong onder die moeilijke omstandigheden verder uitbouwen. Dat ondanks het feit dat ik mijn ruitenwisser verloor, die waaide tijdens de race van mijn auto."    
‘Super!’ en ‘Helemaal Top!’ waren enkele woorden die de zeer enthousiaste Van Kalmthout na zijn race veelvuldig uitsprak. “Ik heb nog nooit zo hard in mijn auto van blijdschap geschreeuwd”, beschreef Marijn zijn ‘ontladingsfase’ na de race. “In de uitloopronde zat ik ongelofelijk te genieten, niet alleen van mijn zege maar zeker ook van die ruim 75.000 toeschouwers die stonden te juichen en te zwaaien. Na de uitloopronde heb ik voor de hoofdtribune met rokende banden nog een paar ‘donuts’ gedraaid. Dat vond het publiek helemaal geweldig.” 
“Gisteren heb ik verdiend verloren, vandaag heb ik verdiend gewonnen”, vond Marijn. “Deze zege, op een uitverkocht Circuit Park Zandvoort, is het mooiste moment uit mijn racecarrière tot nu toe.” Met nog twee races te gaan tijdens de Finaleraces, heeft Marijn van Kalmthout slechts drie puntjes voorsprong op tweede man Dick Freebird. “Het wordt straks superspannend”, voorspelde Marijn.

De volgende en beslissende races van de ELF Benelux Racing League vinden plaats tijdens de Finaleraces, op 28 en 29 oktober op Circuit Park Zandvoort Uitslagen ELF BRL Light kampioenschap,
A1 GP, Circuit Park Zandvoort:

1e race:
1. Dick Freebird, 12 ronden in 23:40.519
2. Marijn van Kalmthout, op 4.705
3. Henry Zumbrink, op 26.175
4. Theo Stor, op 27.593
5. Peter Furth, op 36.331
6. Loyd Tjon, op 36.745

2e race:
1. Marijn van Kalmthout, 12 ronden in 25:06.502
2. Peter Furth, op 8.083
3. Dick Freebird, op 8.252
4. Henry Zumbrink, op 14.079
5. Theo Stor, op 14.267
6. Frank Gielens, op 15.605

Stand na veertien races ELF BRL Light kampioenschap 2006:
1. Marijn van Kalmthout 214 punten;
2. Dick Freebird 211;
3. Peter Furth 179;
4. Henry Zumbrink 172;
5. Theo Stor 143;
6. Niels Hartvelt 101.

Kijk ook een sop www.vankalmthout.nl


                          www.vankalmthout.nl


                              www.kika.nl

Reageren

Naam   E-mail Mijn url
Voer onderstaande code hiernaast in:
31ddda
Onthoud mijn gegevens!