Marijn van Kalmthout en Thomas Hylkema verdelen de buit in ELF BRL-Light

Donny Crevels met twee zeges ‘lord of the ring’ in ELF BRL-V6

Nürburgring 23 juli 2006 – Niet minder dan 184.500 toeschouwers bezochten dit weekend de Truck Grand Prix op de Duitse Nürburgring, waar de ELF Benelux Racing League twee uitermate enerverende races reed. Donny Crevels (Diemen) eiste daarbij de hoofdrol voor zich op door beide races in de BRL-V6 glansrijk te winnen. Marijn van Kalmthout (Hoofddorp) wist de eerste race in de BRL-Light op overtuigende wijze te winnen, maar kon dat niet herhalen in de tweede race.

Hij viel  uit na problemen met de aandrijving. De 17-jarige Thomas Hylkema (Maarn), dit jaar debuterend in de BRL-Light-klasse, pakte de zege in de tweede race. Het verschil met de nummer twee, Henry Zumbrink (Amerongen) was op de finish niet waarneembaar, de tijdregistratie klokte hen met een verschil van 0,000 sec. Op basis van de snellere rondetijd mocht Hylkema op de hoogste podiumtrede plaatsnemen. De Truck Grand Prix op de Nürburgring is traditioneel één van de drukst bezochte autosport-evenementen van Europa en ook bij deze editie was het publiek weer massaal toegestroomd.
Voor aanvang van de eerste race van de ELF Benelux Racing League op zaterdag zorgde noodweer voor moeilijke omstandigheden op de baan. De keuze voor regenbanden en slicks moest telkens worden aangepast, zelfs op de startgrid wisselden vele teams nog regenbanden voor slicks.  

In de ELF BRL-V6 was de pole position voor Jeroen Reijntjens, die na wat tegenvallers in het begin van het seizoen eindelijk weer eens kon laten zien dat hij met de snelsten mee kan. In de eerste ronde werd de kop van het veld door elkaar geschud toen Donald Molenaar eerst profiteerde van de strijd tussen Sandor van Es en Jacky van der Ende en vervolgens ook Jeroen Reijntjens wist te passeren. Ook Donny Crevels had een geweldige start, hij wist van de vijfde positie snel naar voren te rijden om aan te sluiten achter Molenaar. Crevels was duidelijk sneller en kon na enig aandringen ook Molenaar passeren om die positie vervolgens niet meer uit handen te geven. De laatste podiumplaats werd ingenomen door Jeroen Reijntjens. “Ik ben de hele week geconcentreerd met deze races bezig geweest. Alles klopte nu, ik heb zelfs de snelste raceronde gereden”, vertelde de tevreden winnaar na de race.

Na zijn zege op zaterdag mocht Crevels de tweede race starten vanaf pole position. De start verliep zonder problemen en rondenlang leken de eerste vijf rijders vrede te hebben met hun positie. Niets was echter minder waar. Donald Molenaar opende de aanval op Donny Crevels, verremde zich iets en viel daardoor terug naar de vierde plaats. Jacky van der Ende plaatste vervolgens een aanval op Jeroen Reijntjens en had daarmee meer succes, hij schoof door naar de tweede plek. Ook Molenaar begon aan te  dringen bij Reijntjens en was daarin succesvol. Ronde na ronde zocht Molenaar vervolgens naar een opening om Van der Ende te verschalken, maar die vond hij niet. Tot in de laatste bocht de aandrijfas van Van der Ende het begaf en Molenaar de tweede plaats cadeau kreeg. Van der Ende wist zijn BRL-V6 toch nog als derde over te finish te sturen. Sandor van Es werd vierde en reed de snelste raceronde.    

In de eerste BRL Light-race op zaterdag ging de man op pole position er met de overwinning vandoor. Met een perfecte start sloot Marijn van Kalmthout aan achter de BRL-V6, die hij kon volgen en waarvan hij enkelen zelfs wist te passeren. Zijn concurrenten konden zijn tempo niet volgen en probeerden onderling de overige podiumplaatsen te verdelen. Theo Stor en Peter Furth toonden zich tussen al het aanstormende talent de sterksten, Stor werd tweede en Furth maakte het podium van ‘ oude rotten’ compleet.

“Een constante race zonder fouten, super”, aldus Van Kalmthout. “Geweldig om voor zo’n groot publiek te rijden, dat is waar je het als coureur toch allemaal voor doet, zeker met dit resultaat.”

De tweede BRL Light-race op zondag kende een aanmerkelijk ander verloop. Twee BRL-V6 rijders raakten elkaar en daardoor moesten de Lights over de kerbstones om de beide wagens heen sturen. Van Kalmthout beschadigde daarbij zijn auto en viel zonder aandrijving uit. De overige coureurs zagen hun kans op een zege daarmee aanzienlijk toenemen, waardoor het publiek kon genieten van vele fraaie inhaalacties. Tot de laatste ronde leek Dick Freebird zijn tweede zege van het seizoen te gaan behalen, tot het noodlot voor hem toesloeg. “In de laatste bocht vloog de olieslang eraf, waardoor ik geen druk meer had. Ik kon de wagen nog laten uitrollen en bereikte gelukkig de finish, maar toen waren al drie coureurs mij gepasseerd. Ook dit hoort bij autosport”, sprak het Fanzonely racetalent realistisch.
De zege was voor Thomas Hylkema, die gestart vanaf een vijfde positie liet zien uit het goede racehout te zijn gesneden. Hij kwam exact gelijk over de streep met Henry Zumbrink, de klok gaf een verschil aan van 0.000 seconde. De snelste raceronde bepaalde daarom de winnaar en die was gereden door Hylkema. Peter Furth reed lang aan kop, viel na een flinke dreun op zijn achterbumper wat terug, maar kon zich herpakken en voor de tweede keer dit weekend op de derde podiumtrede plaatsnemen.

De volgende races in de Elf Benelux Racing League vinden plaats tijdens de Rizla Racing Days, 12 en 13 augustus a.s. op TT Circuit Assen.

Uitslagen ELF BRL V6 kampioenschap, Truck Grand Prix, Nürburgring (D):

1e race:
1. Donny Crevels, 14 ronden in 22.53.793; 2. Donald Molenaar, op 0.748; 3. Jeroen Reijntjens, op 4.131;
4. Jacky van der Ende, op 4.933; 5. Sandor van Es, op 7.847; 6. Nelson van der Pol, op 22.157.

2e race:
1. Donny Crevels, 14 ronden in 22.38.214; 2. Donald Molenaar, op 2.215; 3. Jacky van der Ende, op 1.249;
4. Sandor van Es, op 3.210; 5. Daniel Schrijvers, op 6.469; 6. Sebastiaan Visser, op 8.933.

Stand na acht races ELF BRL V6 kampioenschap 2006:
1. Jacky van der Ende 125 punten; 2. Donald Molenaar 118; 3. Marc Goossens 86; 4. Danny van Dongen 77;
5. Donny Crevels, 76; 6. Nelson van der Pol 66.

Uitslagen ELF BRL Light kampioenschap, Truck Grand Prix, Nürburgring (D):

1e race:
1. Marijn van Kalmthout, 14 ronden; 2. Theo Stor; 3. Peter Furth; 4. Henry Zumbrink; 5. Thomas Hylkema;
6. Dick Freebird.

2e race:
1. Thomas Hylkema, 14 ronden in 24.14.990; 2. Henry Zumbrink, op 0.000; 3. Peter Furth, op 4.274;
4. Dick Freebird, op 6.486; 5. Theo Stor, op 11.759; 6. Gaby Uljee, op 1 ronde.

Stand na acht races ELF BRL Light kampioenschap 2006:
1. Peter Furth 116 punten; 2. Dick Freebird 106; 3. Marijn van Kalmthout 105; 4. Theo Stor 99;
5. Henry Zumbrink 84; 6. Joop Claessens 58, Niels Hartvelt, 58.


                 www.colle-sittard.nl / www.colleracing.nl


                             www.brl-v6.com


                         www.eric-experience.com

Reageren

Naam   E-mail Mijn url
Voer onderstaande code hiernaast in:
c25d65
Onthoud mijn gegevens!