“Jacky van der Ende, Marc Goossens, Donald Molenaar en Sandor van Es verdelen de ere-plaatsen op het Circuit van Zolder in België”

De strijd tussen de coureurs Donald Molenaar, Sandor van Es en Phil Bastiaans van het Collé Rental & Sales Racing Team van Frans Collë en Marc Goossens en Danny van Dongen van het Eurotech Racing Team van Wim Noorman brandde het afgelopen week-end op het Circuit van Zolder in alle hevigheid los.

Daarbij speelde Jacky van der Ende met zijn felicitaart.nl BRL-V6 een grote rol en deed als beste zaken voor de stand in het Kampioenschap. De BRL-V6 Kampioen van 2004 Donny Crevels, bemoeide zich ook met de strijd en verraste het publiek op mooie duels. In race één wist Donny op een 5de plaats te finishen pal achter Danny van Dongen. In race twee reed Donny Crevels op een prachtige tweede plaats, hield te lang aan op het rechte stuk, moest door het zand en verloor daarmee drie plaatsen en eindigde in deze race op een 6de plaats wederom achter Danny van Dongen.Jacky van der Ende: “De eerste plaats zit er aan te komen”
De altijd vrolijke Jacky van der Ende uit Poeldijk had het volgende te vertellen. “De eerste race heb ik er bewust voor gekozen om als 3de te eindigen, dat klinkt misschien een beetje raar maar het is toch zo. Marc Goossens ging alleen voor de dagoverwinning en nam dus heel veel risico’s. Ik dacht van ga maar lekker je gang, ik doe het wat rustiger aan, spaar mijn banden en remmen voor race twee en ga dus voor de punten. Die tactiek heeft zich in de tweede race zeker uitbetaald. Natuurlijk moet je een beetje geluk hebben. Donald reed boven op een achterblijvende BRL-Light. Die tweede race was een heel aparte.De ene keer lag ik twee, toen een en daarna drie en toen weer terug naar twee. Iedereen had problemen met zijn remmen en ik had ze nog, het was gewoon fantastisch.” Over de stand in het Kampioenschap. “Ik ging dit weekend in met zes punten voorsprong op Donald en dat zijn er nu dertien geworden en dat is voor mij heel fijn, want ik blijf toch naar het Kampioenschap kijken. Trouwens, ik wil het publiek bedanken dat zij in zulke grote getale naar het Circuit van Zolder zijn gekomen, ook jullie waren fantastisch.”Marc Goossens: “Het was voor ons een absoluut fijne dag”
De Belg Marc Goossens was vandaag weer vreselijk snel en heeft op Zolder mooie autosport aan het publiek laten zien met een 2de en een 1ste plaats. “Gisteren hadden wij wat aanpassingsproblemen met de nieuwe auto. In de kwalificaties hadden wij een tweede tijd, maar in de wedstrijd moet er altijd gereden worden. In de eerste race maakte ik echter een foutje waardoor ik tevreden moest zijn met de tweede plek. Op het einde van de race had ik nog een lekke band. In de tweede race kon ik het grip niet vinden en daardoor kon ik het tempo van de rest moeilijk aan en moest ik echt profiteren van de foutjes die de anderen maakten. En dat is goed gelukt want wij kwamen als eerste over de lijn.” Over de BRL-V6 heeft Marc het volgende. “Het is heel Close-Racing, maar het is heel fair verlopen. Ik heb mooie duels met Donald gehad en in de tweede race met Jacky, maar het blijft Clean-Racing op de limit. Ik denk dat de BRL-V6 een heel goede formule is.”

Het rijden met de BRL-V6 kan Marc goed combineren met de Marcos in de Belcar. Maar daar buiten heeft Marc nog een heel programma lopen in de USA in de NASCAR. “Het is een beetje druk dit jaar, maar dat lukt wel allemaal. Na 22 jaar ervaring in de autosport kun je je makkelijker van de ene naar de andere auto aanpassen. Trouwens de BRL-V6 kan je goed vergelijken met de NASCAR raceauto, alleen de NASCAR heeft 840 pk en dat is best een beetje meer dan de BRL-V6. Maar mij bevalt het prima in de BRL-V6.”
 
Wim Noorman, Teammanager/eigenaar van Eurotech Racing
“De BRL-V6 is een erg mooie klasse die zijn naam eer aan doet. Op dit moment echt de mooiste klasse van Nederland. Het was vandaag erg spannend, en er is clean gereden. Het was bijzonder jammer voor Donald dat hij achterop een BRL-Light reed waardoor Marc gemakkelijk kon winnen. Ik denk n.l. dat Donald anders had gewonnen. Dat Marc goed kan rijden dat weten wij wel. Ook erg tevreden zijn wij met het rijden van Danny van Dongen, toch een groot talent in Nederland, die vandaag heeft laten zien dat hij een goed coureur is. Maar dat heeft Danny in de AST BRL-V6 ook al op Zandvoort laten zien door als 18de van start te gaan en als 3de  te eindigen.” De stand van zaken bij de Marcos. “Gaat helemaal goed, op dit moment staan wij derde in de Belcar achter de twee Corvettes, waar mee wij de competitie graag aangaan.”
 
Donald Molenaar: “Dat race incident was super vervelend”
Met Donald Molenaar van het Collé Rental & Sales Racing Team praten wij over de tweede race, nadat Donald bij de eerste race het hoogste op het podium voor Frans Collé binnen had weten te halen. “De start in race twee ging erg goed. Marc Goossens had denk ik wat minder grip en daardoor kon ik wat weglopen. Jacky van der Ende kon wel aanvallen doordat ik wat problemen met de remmen had. Ik verloor ook erg veel voorsprong doordat ik op een gegeven moment niet kon inhalen door een gele vlag situatie. Bij de hairpin sloegen de remmen vast waardoor de jongens weer aansluiting kregen. Daar maakte ik mij toch niet zoveel zorgen over omdat ik toch sneller was. Bij het opkomen van de heuvel  kwam ik een langzamere BRL-Light tegen en die nam de rechterkant van de baan waar ik al reed en toen kon ik niets anders doen dan er tegenaan te rijden en op dat moment was mijn race al eigenlijk voorbij. Dat is super vervelend, want in plaats van dat ik vijf punten voorsta in het kampioenschap, sta ik nu dertien punten achter.”Sandor van Es: “In race twee op het podium met een derde plaats”
In race twee wist Sandor van Es, ook van het Collé Rental & Sales Racing Team, voor Frans Collé een derde plaats op het podium veilig te stellen. “Van de zevende naar de derde plek dan kan ik niets anders dan tevreden zijn. Ik heb een wat lastig begin van het jaar gehad met veel tegenslag. Als je van de vier races er drie uitvalt sta je er niet erg lekker voor. Ik had mij dan ook dit weekend heel erg gefocust om zoveel mogelijk punten binnen te halen, want anders raak je veel te veel achter in het Kampioenschap. De training met een vierde plek ging goed. Maar de eerste race verliep niet helemaal naar wens met een zevende plaats. In race twee ging alles goed en ik heb flink kunnen profiteren van de chaos die er was. Er werd stevig gereden en het was leuk voor het publiek om de race te zien. Voor mij was het een kwestie van goed je verstand blijven gebruiken en naar voren rijden. Wij hebben nu nog 8 wedstrijden in vier raceweekenden te gaan en er kan dus nog een hoop gebeuren. Ik kijk daar met vertrouwen tegenaan.” Team eigenaar Frans Collé kon na dit weekend twee bekers van zijn coureurs in de prijzenkast van Collé Rental & Sales er bijzetten.         

  


 
Bronvermelding: www.brl-v6.com


                           www.brl-v6.com


             www.eric-experience.com/brl-v6

Reageren

Naam   E-mail Mijn url
Voer onderstaande code hiernaast in:
aa9958
Onthoud mijn gegevens!