Harry Maessen kondigt aan: Formule BRL !“Big-Surprise” tijdens de BRL Champion Party. Op de vloer van Discotheek Zenith stond een ware Formule race auto opgesteld. Op de race auto stond met blauwe letters “BRL Racing”. Reden genoeg om bij Harry Maessen te gaan informeren wat dit nu allemaal inhield.

“Wij zijn gelukkig in de gelegenheid geweest om deze Formule auto met alle bijbehorende rechten in de BRL te krijgen. Het is een voormalige Formule Chrysler race auto met een Reynard chassis. Het nadeel van deze race auto was dat hij niet snel genoeg is om interessant te zijn. Wij echter gaan werken aan deze auto en proberen met een V8-motor van plm. 120 kg en 500 pk, de auto aan een vermogen te helpen die gelijk staat aan de Formule 3000. Dat vermogen gekoppeld aan het gewicht van deze Formule BRL race auto moet gaan garanderen dat de race auto voldoende prestaties kan leveren. Als dat lukt dan hebben wij er een nieuwe BRL-serie bij.”

“Daarbij zal het uitgangspunt om een betaalbare nieuwe Formule klasse te realiseren, gelijk als de opzet van de BRL-V6, niet vergeten worden. Wij denken daarmee aan een behoefde in de markt te voorzien. Immers na het vertrek van de Formule Renault is er op de Formule Ford na niets meer te rijden. Wij zullen zoals gezegd de motor gaan ontwikkelen en testen om dit tot een succes te maken.” Wie er testrijder in deze nieuwe BRL Formule racewagen gaat worden kon Harry nog niet zeggen, daarvoor is het nog te vroeg. Ook de introductie datum is nog niet bekend en zal nog wel op zich laten wachten. “Maar wij werken er heel serieus aan en in de toekomst zal er meer bekend gaan worden. Eerst gaan wij met de motor aan de slag.” Aldus een glimlachende en trotse Harry Maessen.

Bron: Media Team BRL (www.brl-v6.com)

Reageren

Naam   E-mail Mijn url
Voer onderstaande code hiernaast in:
111d7f
Onthoud mijn gegevens!