Geen gemakkelijk raceweekeinde op circuit Zolder in België voor Marijn van Kalmthout Leiding in het tussenklassement nog steeds in handenZolder (B), 10 september 2006 – Marijn van Kalmthout (Hoofddorp) heeft geen gemakkelijk raceweekeinde achter de rug op het circuit van Zolder in België. De Ford-dealer kampte met technische tegenslag en hij werd in de hitte van de strijd bijna van de baan gedrukt. Met een vijfde en derde plaats bleef hij zeker niet met lege handen staan.

Marijn: “Ik heb de leiding in het tussenklassement nog altijd in handen. Op Circuit Park Zandvoort moet de strijd om het kampioenschap nu uitgevochten worden.” Beide races werden gewonnen door Niek Jansen, die daarmee zijn eerste zeges in zijn BRL-carrière behaalde.
 
Marijn van Kalmthout vertrok als klassementsaanvoerder naar het circuit van Zolder, met al zes zeges op zak. De favoriet voor de overwinningen kwam tijdens de kwalificatietraining niet verder dan de vijfde trainingstijd. Marijn: “De training begon al niet lekker. Voorafgaande aan de sessie hadden we een nieuwe radiateur gemonteerd. Die bleek te lekken, waardoor we deze op het laatste moment weer door de oude radiateur moesten vervangen. In de kwalificatietraining ging in de 1e ronde de koppeling al volledig stuk. Eigenlijk is de vijfde startpositie dus helemaal zo slecht nog niet.”

In de eerste race viel Marijn van Kalmthout in de beginfase terug. “Een tegenstander drukte mij bijna van de baan. Daardoor verloor ik enkele posities en even later moest ik uitwijken voor een auto die vlak voor mij achterstevoren ging.” Marijn lag na drie ronden op de tiende plaats, waarna hij kans zag om zich naar voren te vechten. Via enkele mooie inhaalacties klom hij op naar de uiteindelijke vijfde plaats. “Zonder pech had ik zeker op het podium kunnen eindigen”, vond Van Kalmthout. “De belangrijkste medetitelkandidaat, Dick Freebird, die derde is geworden, startte achter mij. Aan de andere kant ben ik blij dat ik weer punten heb gepakt. Constant blijven scoren is belangrijk voor het kunnen behalen van het kampioenschap.”  

           

Marijn begon de tweede race wederom vanaf de vijfde plaats. Vlak voor de wedstrijd moesten Hans Kitsz en Jos Bakker nog even hard aan de slag met de auto van Marijn, nadat was gebleken dat de startmotor van zijn BRL Light de geest had gegeven.
Van Kalmthout klom na de start snel op naar de vierde plek. Op dat moment vond er een zwaar ongeval plaats, een ongeluk waarbij de betrokken rijders gelukkig ongedeerd bleven. “De race werd lange tijd geneutraliseerd. We hebben bijna de gehele race achter de safety car gereden”, blikte Marijn op de race terug. “Toen de safety car de baan verliet, hadden we nog maar twee racerondjes over. Gelukkig kon ik in die korte tijd mijn slag slaan. In de allerlaatste bocht remde ik mijn voorligger Henry Zumbrink uit. Zo werd ik toch nog derde!”   

“Het was een matig weekeinde”, concludeerde Marijn. “Maar het belangrijkste is dat ik dit weekeinde toch nog een aanzienlijk aantal punten heb gepakt. Ik sta nog aan de leiding in het kampioenschap, maar mijn marge op Dick Freebird bedraagt maar drie punten. Met nog vier races op Circuit Park Zandvoort te
gaan wordt het nog heel spannend! Ik kijk daarbij met name uit naar de races tijdens de A1 Grand Prix, op 30 september en 1 oktober, als de ELF BRL Light  Series op een compleet uitverkocht Circuit Park Zandvoort in actie komt!”


Uitslagen ELF BRL Light kampioenschap,
Truck Grand Prix, circuit Zolder (B), 10 september 2006:
1e race:
1. Niek Jansen
2. Henry Zumbrink
3. Dick Freebird
4. Peter Furth
5. Marijn van Kalmthout
6. Loyd Tjon

2e race:
1. Niek Jansen
2. Dick Freebird
3. Marijn van Kalmthout
4. Henry Zumbrink
5. Peter Furth
6. Loyd Tjon 

Stand na twaalf races ELF BRL Light kampioenschap 2006:
1. Marijn van Kalmthout 176
2. Dick Freebird 173
3. Peter Furth 151
4. Henry Zumbrink 144
5. Theo Stor 119
6. Niek Jansen 86


                               www.brllight.nl


                            www.brl-v6.com

Met dank aan: VAN KALMTHOUT HOOFDDORP
                     www.vankalmthout.nl 

Reageren

Naam   E-mail Mijn url
Voer onderstaande code hiernaast in:
a470de
Onthoud mijn gegevens!