Eurotech coureur Danny van Dongen: “BRL-V6 is de echte

Wij willen een afspraak maken met Danny van Dongen. Voor de 23-jarige Eurotech coureur uit Zandvoort is dat geen probleem, maar dan wel graag na de Pinksterraces op het Circuit Park Zandvoort. Roept onmiddellijk de vraag op: waarom dan pas? “Op Assen was het de eerste wedstrijd die ik in de AST BRL-V6 reed en dat ging nu niet echt helemaal naar mijn zin. Eerlijk gezegd was ik er een beetje doodziek van. Op Zandvoort heb ik ook mijn eigen technici van Eurotech Racing uit Venlo-Blerick bij mij, daarmee kan ik perfect communiceren en die begrijpen feilloos hoe ik de AST BRL-V6 wil hebben.

Uiteindelijk weten deze mannen ook mijn Marcos LM 600 goed te prepareren en kennen wij elkaar door en door. Ook heb ik veel geleerd van Cor Euser en natuurlijk Marc Goossens en het is duidelijk dat ik hoger op wil in de autosport. Ik wil uiteindelijk doorgaan in het buitenland in de GT klasse.” Danny vergelijkt zijn scholing met die van Jan Lammers, want ook die is net als Danny aktief geweest op de slipschool van Rob Slotemaker in Zandvoort. Het is al snel duidelijk dat Danny op Zandvoort wil laten zien dat hij niet alleen met een Marcos snel uit de voeten kan. Dat Danny dat waar heeft gemaakt hebben alle autosport liefhebbers met de Pinksterdagen kunnen zien.

Tijdens de kwalificatie wist Danny beslag te leggen op P15 met een tijd van 1.52.812. Dat hij hiermee niet tevreden was kan een ieder begrijpen. Piet Kreeft, manager van AST schokdempers, maakte zich niet al te veel zorgen. “Dat gaat Danny in de wedstrijd helemaal goed maken en ik ben erg blij dat hij tevreden is over de AST schokdempers.” In de eerste race boenderde Danny dan ook in perfecte stijl vanaf P15 naar voren. De pupil van Eurotech Manager en coureur Wim Noorman wist in de race op P3 te finishen en liet een snelste tijd noteren van 1.51.954. Tijd om het podium op te zoeken had hij niet, want hij moest gelijk van de BRL-V6 overstappen in een Formule Ford. “Ik heb dat gedaan op verzoek van mijn broer Jan Paul, regerend kampioen in de First Division van de Formule Ford. Ik stapte daar in een auto uit 1998 die 1 jaar stil had gestaan. Het was trouwens 5 jaar geleden dat ik Formule Ford had gereden, maar ik wist toch op P5 te eindigen achter mijn broer.”

Danny die het Pinksterweekend zonder teammaat Marc Goossens aan de start verscheen, realiseerde met zijn AST BRL-V6 voor race twee met een derde startplaats een prima uitgangspunt. Al vrij snel zat hij er weer bij en ook in deze tweede race wist Danny beslag te leggen op P3 met een snelste tijd van 1.53.108. De BRL-V6 raceauto vindt Danny een heel leuke auto om mee te racen en kan je niet vergelijken met de Marcos LM 600 waar hij normaal mee rijdt. “Nee, de Marcos is heel extreem en heeft ruim 600 pk en dat is ongeveer het dubbele van een BRL-V6. Een van de interessante dingen aan de BRL-V6 zijn de Hoossier banden, die doen heel veel en geven je gauw een vertekend beeld. En heel belangrijk zijn natuurlijk de AST schokdempers.”

Dat hij goede zaken gedaan heeft, bewijst zijn plaats in het klassement van de BRL-V6. Door twee maal P3 te prikken vinden wij Danny terug op P5 met 40 punten in het Kampioenschap. Zes punten voor op Sebastiaan Visser en slechts twee punten achter op Nelson van der Pol. “Het is nu een uitdaging voor mij om een keer P2 of P1 op het podium te pakken. Trouwens de BRL-V6 is de enige echte Koningsklasse van Nederland met zo’n competitief startveld en de organisatie is meer dan perfect. Het is leuk dat de BRL-Light bij de BRL-V6 meerijdt, en toch heel goed dat coureurs als bijv. Cesco Pastorelli via de BRL-Light verder kunnen doorstromen naar de BRL-V6.” Concurrentie in de BRL-V6, dat maakt Danny niet zoveel uit. “Dat je concurrentie hebt is normaal in de autosport en een leuke strijd is goed voor het publiek. Maar ik maak mij nooit zoveel zorgen om de concurrentie.” Danny rijdt nu zo’n vier jaar voor het Eurotech Racing Team van Wim Noorman.

Danny komt overigens uit een familie waar het woord autoracen met grote letters staat geschreven. Vader Cees van Dongen kent vele Nederlandse Kampioenschappen en de broer van Danny, Jan Paul is aktief in de formule Ford en Kampioen in de First Division. Sinds zijn 16e jaar staat Danny onder begeleiding van Wim Noorman. Wim is de man achter de Marcos LM 600 met 600 pk, waar Marc Goossens en Danny mee deelnemen aan het Belcar Kampioenschap.

Race vijf en zes van het BRL-V6 Kampioenschap 2006 wordt verreden op het Circuit van Zolder in België op 8 en 9 juli a.s. Dit circuit is voor Danny niet onbekend. Vele malen heeft hij hier gereden met zijn Eurotech Racing Marcos LM 600. Het zal duidelijk zijn dat ook hier Danny van Dongen zal willen laten zien dat hij met de AST BRL-V6 de juiste weg heeft ingeslagen en dat de twee derde plaatsen met de Pinksterraces geen vergissing was. Wij gaan het allemaal zien in België.

Meer weten over het hoe en wat van Danny van Dongen? Kijk eens op zijn website: www.dannyvandongen.nl


Website, tekst en foto’s: Media Team www.BRL-V6.com


                               www.brl-v6.com


                     www.eric-experience.com/brl-v6


                           www.colle-sittard.nl