ELF BRL-V6 TIJDENS ZOLDER SUPER PRIX ALLARD KALFF HEEFT DE SNELHEID MAAR MIST NOG WAT GELUK

Zolder – De vijfde en zesde ronde van de ELF Benelux Racing League werden verreden tijdens de Zolder SuperPrix op het Circuit van Terlaemen in België.  Zandvoorter Allard Kalff verscheen aan de start met zijn weer volledig opgeknapte blauwe zescilinder BRL.

Fotograaf: Chris Schotanus (Essay Produktie)
Foto: Chris Schotanus (www.essayprodukties.nl)

Ondanks de goede prestaties tijdens het testen, bleven de resultaten tijdens de kwalificatie en de races wat achter bij de verwachtingen.

Allard Kalff over het raceweekend in België: “Je kunt het naar mijn idee het beste omschrijven als: ‘een weekend met potentieel, waar niets uit gekomen is’.  Waarmee ik wil aangeven dat de snelheid er tijdens de testen, de vrije training en de races beslist was. De onderlinge verschillen waren  klein, maar ik zat er goed bij. Dat zou ook wel een keer mogen, want in deze klasse moet je gewoon wat verder naar voren staan om tot een goede eindklassering te komen. Toch liep het allemaal een beetje anders. Voorafgaand aan de geklokte training was er afgesproken dat de –langzamere- Light BRL’s de eerste tien minuten van die sessie in de pits zouden blijven staan om de Vee-zessen niet te hinderen tijdens hun snelle ronden. Maar ik had nu net weer te maken met die ene rijder die dat allemaal weer niet zo goed begrepen had. Juist toen ik aan het eind van die tien minuten met mijn snelle rondje onderweg was, kwam ik die auto tegen. Daarna was het gedaan met de rust op de baan, want toen kwamen ook de andere Lights de baan op. Een verdere verbetering van mijn tijd was niet mogelijk. Dat verklaarde mijn twaalfde plaats op de startgrid. Gelukkig was mijn start bij de eerste race goed en na enkele ronden lag ik al zevende en was in gevecht met Donny Crevels en Sandor van Es. ‘Lekker’ dacht ik, eindelijk eens een goed resultaat. Maar helaas het mocht niet zo zijn. Door een lekke band moest ik de strijd staken en ben als 17e geëindigd. Dat was niet de bedoeling, want vanaf die positie moest ik ook aan de tweede race beginnen. Ik kwam weer goed weg, maar werd in de eerste bocht op het zand gedwongen en ging in het rond. Snel de zaken weer op orde brengen en maar weer van voren af aan beginnen. Uiteindelijk wist ik een aantal verloren gegane plaatsen terug te winnen om als elfde over de finish te gaan. Daarmee stond vast dat het met de snelheid wel goed zit, nu heb ik ook nog een beetje meer geluk nodig om verder naar voren te komen. Laten we hopen dat dat tijdens de volgende race in Duitsland het geval zal zijn. Dan kunnen we met een goed gevoel aan het tweede deel van dit racejaar beginnen”, aldus Kalff.

De BRL V6 races in Zolder werden gewonnen door Donald Molenaar en Marc Goossens.  .   

Allard Kalff wordt dit seizoen ondersteund door: Otto Uitzendkracht, Flextronics, Pro Flex en De Heeg.nl.

Meer info! Kijk eens op www.allardkalff.nl


                          www.brl-v6.com


           www.colle-sittard.nl / www.colleracing.nl

Reageren

Naam   E-mail Mijn url
Voer onderstaande code hiernaast in:
d060c1
Onthoud mijn gegevens!