ELF BRL-V6 RACES OP NURBURGRING IN DUITSLAND ALLARD KALFF BEGINT VOL VERTROUWEN AAN TWEEDE DEEL VAN SEIZOEN

Nurburgring- Na de races op het Belgische Zolder begaf het voltallige ELF-BRL (Benelux Racing League) veld zich richting Duitsland. Tijdens de Truck Grand-Prix op de vermaarde Nurburgring (meer dan 100.000 toeschouwers) werden de zevende en achtste ronde van het ELF-BRL V6 kampioenschap verreden. Allard Kalff zag zijn reis vanuit Zandvoort (nog) niet bekroond met eremetaal.

In de eerste race viel hij terug na een technisch mankement. De tweede race bracht hem een tiende plaats. Toch blijft de racende televisiepresentator hopen op een podiumplaats en met nog drie raceweekenden te gaan is hij er zeker van dat hem dat moet gaan lukken.

“Eigenlijk ben ik vol goede moed naar Duitsland gereden. Wat een spektakel daar met al die trucks en hun chauffeurs. Maar goed, daar kwamen we niet voor. Er moest geracet worden en ik had echt mijn zinnen gezet op een hoge klassering. Maar spijtig genoeg ging het in de kwalificatie -technisch gezien- niet helemaal lekker. Ik had problemen met de remmen en een lekke band maakte dat al niet veel beter. Meer dan een veertiende startplaats zat er niet in. Na controle leek alles weer goed te functioneren, de vierde plaats tijdens de Warm-Up maakte dat ook duidelijk.”

De eerste race verliep hectisch, niet in de laatste plaats door het barre onweer dat er aan vooraf ging. Aan de kop streden (latere winnaar) Donny Crevels, Donald Molenaar en Jeroen Reijntjens om het eremetaal. “Ik zat wat verder naar achter in het veld en daar werd zo hier en daar nog wel een tikje uitgedeeld. Gevolg daarvan is dat jij weer op een ander klapt en dat je auto er niet beter van wordt. En hoewel het remprobleem opgelost leek te zijn, blokkeerden de achterwielen toch met regelmaat. Ik moest dus steeds eerder  ‘in de ankers’ en zien dat ik zonder grote schade aan de finish zou komen. Aanvallen was er al helemaal niet bij. Na 14 ronden racen eindigde ik achter mijn Belgische teamgenoot Pieter Belmans op een 11e plaats en op minder dan driekwart minuut achter de winnaar.”

Tijdens een tussentijdse check van het remsysteem kwam een gebroken kabel van de remdrukverdeler als de grote boosdoener naar voren. “Die hebben de mannen gerepareerd en daarmee stond ik met een goede auto aan de start van de tweede race. De start daarvan verliep voor mij eigenlijk alles behalve lekker. Vraag niet waarom, maar iedereen reed al toen ik het gas er vol opzette. Ik werd direct door meerdere mannen ingehaald en kon dus ook nog eens aan een inhaalrace beginnen. Dat bleek geen eenvoudige opgave, want her en der werd je toch net wat te weinig ruimte gegeven. Toch lukte het om verder naar voren te komen.Meer dan die tiende plek zat er echter niet in. Terugkijkend was dit een van de eerste races zonder technische problemen. Wanneer we dat nu zo kunnen houden heb ik alle vertrouwen in de zes races die nu nog komen. We moeten immers nog een keer op het podium komen”, besluit Allard Kalff zijn verslag. 
De tweede BRL V6 race werd ook gewonnen door Donny Crevels.   


                 www.eric-experience.com/brl-v6

Allard Kalff wordt dit seizoen ondersteund door: Otto Uitzendkracht, Flextronics, Pro Flex en De Heeg.nl.


            www.colle-sittard-nl / www.colleracing.nl


Reageren

Naam   E-mail Mijn url
Voer onderstaande code hiernaast in:
c5992d
Onthoud mijn gegevens!